Fata de anul 2014, masa salariala din Romania a crescut cu 2,9 miliarde de euro, ca urmare a cresterilor succesive de salarii din sectorul bugetar, dar si ca urmare a cresterii salariului minim, potrivit Mediafax.

„Anul trecut au fost vreo sapte tipuri de crestere a salariilor in sectorul bugetar, unele la inceputul anului, unele incepand cu luna octombrie si altele din decembrie. In plus, s-au pierdut o serie de procese in favoarea angajatilor si cred ca sumele primite esalonat de angajatii din sectorul bugetar intra tot in calculul masei salariale”, a spus Bogdan Hossu, liderul confederatiei sindicale Cartel Alfa.

Anul trecut, salariul minim a crescut de doua ori, o data cu 8,3% (pana la 975 de lei brut pe luna in perioada ianuarie-iulie) si inca o data cu 7,7% (pana la 1.050 de lei brut pe luna).

Desi masa salariala a Romaniei a crescut in ultimul an, angajatii romani mai au de „recuperat” inca 4,2 miliarde de euro pierdute fata de anul 2008, cand masa salariala a ajuns la 55,9 miliarde de euro, acela fiind cel mai ridicat nivel inregistrat din 2004 pana in prezent (potrivit datelor disponibile pe site-ul Eurostat).

Sursa foto: Pixabay