Producătorul şi furnizorul de substanţe chimice Chimcomplex majorează salariilor angajaților săi începând cu luna februarie 2024, odată cu semnarea unui nou contract colectiv de muncă (CCM). Compania anunță că va indexa salariile cu 125% față de rata inflației și că va aduce modificări semnificative în politica salarială.

„Creșterea record a pachetului salarial cu 42%, în următorii doi ani, este principala veste adusă de noul CCM. Adaptat la politici fiscale actuale, acesta depășește așteptările din industrie, aducând cele mai mari creșteri salariale din România. Noul contract colectiv de muncă a fost negociat cu șase luni mai devreme de data expirării celui actual pentru a veni în sprijinul salariaților ale căror venituri au fost impactate de creșterile prețurilor din întreaga economie”, a declarat Ștefan Vuza, Președintele Consiliului de Administrație Chimcomplex.

Noi am început pregătirile pentru „HR 2.0 - Piața muncii, între prudență și încetinire economică”, unul din cele mai importante evenimente din România dedicate pieței muncii. Vrei să afli cum trebuie să arate o campanie eficientă de employer branding care să contribuie la o piață a muncii mai sustenabilă? Îți aducem experții de care ai nevoie, pe 3 aprilie 2024, la Hotel Sheraton. Aflăm împreună insight-uri valoroase, de la profesioniștii care contează și care dau tonul în piața de HR. Asigură-ți un loc înscriindu-te gratuit AICI.

Ce beneficii extrasalariale sunt incluse în noul Contract colectiv de muncă încheiat cu angajații de la Chimcomplex

  • 10% creștere salarială generală;
  • 24% creștere salarială variabilă printr-un mecanism de ajustare;
  • Creștere salarială pentru anul 2025, cu 125% din valoarea inflației pe anul 2024 – fiind prima companie din România ce aplică indexări peste rata inflației cu 125%.
  • Creștere a valorii tichetelor de masă începând cu ianuarie 2024 de la 35 la 40 de lei/tichet, respectiv cu 14,3%.
  • Pachetul de sănătate. Toți salariații vor beneficia de abonament medical privat ce va acoperi servicii medicale de înaltă calitate. Acest abonament va cuprinde un set de peste 300 de analize de laborator, consultații la medici generaliști și specialiști, inclusiv servicii de imagistică medicală (ecografii, RMN, CT, etc.), care pot fi accesate în mod gratuit în limita unui plafon de 5.000 lei/salariat/an.
  • Bugetul acordat pentru servicii de sănătate reprezintă 2% din fondul de salarizare. Profilaxia va fi o politică permanentă a companiei, care va susține fiecare salariat să ducă o viață sănătoasă. Compania are încredere că schimbarea comportamentului angajaților se va petrece în mai puțin de un an și accesarea profilactică a serviciilor medicale va deveni un obicei.
  • Bugetul de beneficii flexibile (tichete de vacanță, costul de transport anual, etc) crește de la 2.000 lei/an la 3.250 lei/an, respectiv cu 62%.
  • Pachet motivațional individual cuprinde 3 până la 12 salarii anuale oferit în funcție de îndeplinirea indicatorilor și sarcinilor pe care și le asumă fiecare angajat cu KPI-uri.
  • Pachetul de prime și ajutoare (care prevede 10 categorii de prime și ajutoare) va crește ca fond cu 62% - cea mai mare creștere din economie, din care:
  1. 100% creștere a valorii primei de 8 Martie pentru doamne
  2. 100% creștere a valorii primei de 1 Iunie pentru copiii minori ai salariaților,
  3. Pachet pensie privată - pilonul 3 – în negociere individuală.
  4. Pachetul ESOP: Chimcomplex a aprobat și are în derulare un program de bonusare prin acțiuni estimând că în următorii ani angajații vor primi acțiuni cu o valoare medie de 40.000 lei/ pers.

Chimcomplex a lansat încă din anul 2021 Planul de acționariat pentru salariați – ESOP 2022-2032, un instrument de fidelizare și de motivare. Toți salariații au primit în 2023 primele 100 de acțiuni gratuite, iar în 2024 un alt pachet de 120 acțiuni va fi acordat angajaților, având o valoare în creștere cu 20%. În 2025, pachetul va crește din nou cu 20% față de pachetul de bază, ajungând la 140 de acțiuni/salariat. Pachetele de acțiuni vor crește cu 20% în fiecare din următorii 3 ani.

“Sunt de acord și sprijin politica Guvernului în implementarea rapidă a politicii de creștere a salariilor în România, iar creșterile spectaculoase oferite de noi la Chimcomplex vor da un semnal puternic pe piața muncii! De ce? Pentru că a venit timpul ca România să schimbe modelul `economiei cu salarii mici` cu cel al unei economii performante, deoarece acum avem toate atuurile să facem această repoziționare strategică. Este adevărat că această nouă politică salarială va aduce și mult stres, pentru că în paralel trebuie mărită productivitatea muncii, dar această sarcină aparține antreprenorilor care trebuie să facă investiții și managerilor care trebuie să eficientizeze procesele și să gestioneze eficient noile costuri. Unele dintre fabrici se vor închide, dar efortul repoziționării României de la o economie cu un cost mic al muncii în cea mai performantă economie din Estul Europei merită tot stresul ce va urma!" a mai declarat Ștefan Vuza, Președintele Consiliului de Administrație Chimcomplex.

Chimcomplex Borzeşti a achiziţionat în anul 2018 activele viabile ale combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. Compania deține cel mai mare combinat de produse chimice din România, cu platforme industriale la Oneşti şi la Râmnicu-Vâlcea.

Sursa foto: Chimcomplex

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri