Guvernul a decis alocarea unei noi transe, de 40 de milioane de lei, pentru modernizare sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice din 23 de judete si din Capitala, suma totala alocata la nivel national, in 2006, ajungand astfel la 490 de milioane de lei.

Cele peste 40 de milioane de lei reprezinta a treia transa alocata in 2006 din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata, in scopul retehnologizarii si modernizarii sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice. De acesti bani au beneficiat, anul acesta, 34 de judete si municipiul Bucuresti.

Astfel, din aceasta ultima transa va fi rambursat, printre altele, impumutul de un milion de lei pentru contorizarea energiei termice din orasul Fagaras, vor fi modernizate punctele termice si centralele termice din orasul Craiova, iar in Capitala vor fi modernizate toate punctele termice aflate in exploatarea RADET, dar si reteaua de termoficare din cartierul Drumul Taberei.

A doua transa, de aproximativ 200 de milioane de lei, a fost alocata de Executiv in luna iulie, pentru bugetele consiliilor locale din 32 de judete. Prima transa de bani, in valoare de 250 milioane lei, a fost alocata la inceputul lunii aprilie.

Sumele alocate de stat pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei s-au diminuat anual, incepand cu anul 2005. Sumele au scazut in 2005 cu 33% (respectiv 2500 de miliarde de lei vechi), iar in 2006 cu 66% (5000 de miliarde de lei vechi). Subventia va fi eliminata incepand cu anul 2007. Aceste sume sunt raportate la cele prevazute in 2004 pentru subventionarea energiei termice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Companiile feroviare au deraiat de pe sine si in 2019
Setari Cookie-uri