Institutul National de Statistica realizeaza in perioada 16 octombrie - 6 decembrie, cea mai mare cercetare statistica in gospodarii dupa Recensamantul Populatiei si Locuintelor din anul 2002
Institutul National de Statistica (INS) desfasoara cea mai mare cercetare statistica in gospodarii realizata dupa anul 2002, un microrecensamant avand ca obiectiv actualizarea Esantionului Multifunctional de Zone Teritoriale (EMZOT), necesar realizarii cercetarilor statistice prin sondaj conform standardelor Uniunii Europene, informeaza un comunicat al INS.

EMZOT este o baza de sondaj de tip master construita ca un esantion de zone geografice - bine delimitate in teritoriu. EMZOT a fost realizat pe baza rezultatelor Recensamantului Populatiei si Locuintelor (RPL) din anul 2002 si a fost pus in functiune la inceputul anului 2004, fiind utilizat pana la disponibilizarea rezultatelor urmatorului recensamant. Actualizarea EMZOT se va realiza in cele 780 centre de cercetare repartizate in toate judetele tarii si in sectoarele Municipiului Bucuresti (427 centre in mediul urban si 353 centre in mediul rural), fiind incluse in cercetare peste 1.600.000 de locuinte situate in 2665 de localitati din mediul rural si 319 din mediul urban.

Necesitatea realizarii microrecensamantului pentru actualizarea esantionului EMZOT este determinata de modificarile aparute in centrele de cercetare dupa anul 2002 : locuinte noi, locuinte demolate sau a caror destinatie a fost schimbata, modificari ale numarului de gospodarii si a componentei acestora etc.

Pentru realizarea operatiunilor de completare a datelor in chestionare au fost recrutati peste 2000 de operatori de teren, care vor vizita fiecare gospodarie din locuintele permanente inregistrate la Recensamantul Populatiei si Locuintelor din anul 2002 si din cele nou construite in perimetrul centrelor de cercetare si vor realiza un interviu cu o persoana reprezentativa din gospodarie (capul gospodariei). Intrebarile vizeaza caracteristicile inregistrate si la Recensamantul Populatiei si Locuintelor din anul 2002 despre locuinta (destinatia actuala a cladirii in care se afla locuinta, anul constructiei, tipul locuintei, destinatia actuala a locuintei, numarul de gospodarii din locuinta) , despre gospodarie si persoanele din gospodarie (membrii gospodariei, anul nasterii, nationalitatea, starea civila, nivelul de instruire si statutul ocupational).

Acuratetea informatiilor colectate prin microrecensamantul pentru actualizarea esantionului EMZOT sunt determinante pentru calitatea viitoarelor cercetari statistice prin sondaj care vor fi realizate de Institutul National de Statistica incepand cu anul 2007 in cadrul programului statistic european. Din acest motiv, solicitam cooperarea gospodariilor si autoritatilor locale, care este esentiala pentru succesul intregii operatiuni. Fara acceptul gospodariilor de a raspunde la aceasta ampla cercetare statistica se irosesc importante resurse financiare, iar rezultatele statisticilor din domeniul social risca sa fie distorsionate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri