Sumele economisite de cele 51 de societati monitorizate de stat in primul semestru, de circa 86 milioane de lei, vor fi redistribuite de catre ministerele care le gestioneaza, catre fondurile de salarii de la alte societati din aceasta categorie, a decis, miercuri, Guvernul, potrivit unui comunicat remis NewsIn.

De asemenea, societatile monitorizate au avut personal angajat sub plafonul maxim stabilit, de 281.050 persoane, rezultand o economie de 8198 posturi, care vor fi redistribuite altor societati. Fondul de salarii aprobat pentru primul semestru a fost de peste 2,31 miliarde de lei, din care societatile monitorizate au cheltuit 2,22 miliarde de lei.

Potrivit comunicatului, majorarea fondului de salarii a fost impusa de "dezvoltarea unor activitati si cresterea veniturilor, prestarea de ore suplimentare, acordarea drepturilor salariale la nivelul celor negociate prin contractul colectiv de munca, nerespectarea termenelor de aplicare a programelor de restructurare si influente din cresterea salariului minim negociat la 370 lei".

Ministerele care au in portofoliu societati monitorizate sunt Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Constructorilor si Turismului, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, dar si AVAS. in plus, MEC si AVAS au cerut ca programul de reducere efectiva de personal in 2006 sa fie modificat, astfel incat sa scada mai putin cu 1490 de salariati.

Fondul de salarii al societatilor monitorizate de stat a fost rectificat de Guvern


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri