AOAR solicita o impozitare suplimentara pentru producatorii de gaze naturale

Asociatia Oamenilor de Afaceri Romani (AOAR) cere guvernului sa analizeze o posibila impozitare suplimentara a profiturilor conjuncturale realizate de companiile producatoare de gaze naturale, informeaza, marti, un comunicat al AOAR.

Asociatia mai solicita executivului sa constituie un fond de investitii destinat exploatarii unor rezerve de gaz naturale, prin Romgaz sau o companie nou constituita prin oferta publica de actiuni. "Romania nu poate sa depinda integral de interese private complet dezinteresate complet dezinteresate de realitatile societatii romanesti si care prin comportamentul lor pot afecta grav atat mediul economic cat si viata sociala cotidiana", se arata in comunicatul oamenilor de afaceri.

AOAR se opune categoric oricarei strategii de privatizare a Romgaz, deoarece este amenintata economia si securitatea nationala.

"Asociatia constata cu ingrijorare ca alaturi de incertitudinile legate de furnizarea gazelor naturale din Rusia asistam si la incertitudini si politici de forta legate de furnizarea de gaze naturale produse in Romania", se arata in comunicatul AOAR, care apreciaza ca nu se poate discuta de aliniera preturilor resurselor energetice, intr-o perioada atat de scurt, fara a tine cont de realitatile economice si sociale ale Romaniei..


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ludovic Orban: Garantarea creditelor pentru companiile mari a fost aprobată
Setari Cookie-uri