Faurecia, companie franceza la care Peugeot este actionar majoritar, ar putea face anul acesta 28 de milioane de euro din tapiterii auto la Valcea, ca furnizor de huse de scaune pentru modelele Peugeot 208, Peugeot 308, Renault Scenic, o furgoneta fabricata de Peugeot-Citroen-Toyota, Citroen Cactus, VW Golf. De anul viitor, cand Faurecia Valcea se asteapta sa isi dubleze numarul de angajati ar putea imbraca si scaunele SUV-urilor Porsche Cayenne, VW Toaureg si Audi Q8.

Pentru noul SUV Audi Q8, considerat varf de gama alaturi de Audi A8, Faurecia lucreaza la Valcea la preserii. Strainii cer fabricii din Romania ca la un milion de unitati produse sa nu existe mai mult de 23 de produse defecte.

“Anul acesta, vom termina cu o cifra de afaceri de 28 de milioane de euro. Pentru anul viitor, ne dorim sa crestem numarul de angajati la 2.200 de persoane si sa ne dublam productia“

Mircea Bucur, directorul general al Faurecia Automotive Seating, Talmaciu si Valcea

Fabrica din Valcea este cea de-a patra unitate de productie a Faurecia, alaturi de Talmaciu (scaune auto), Craiova (tehnologii de control a emisiilor) si Pitesti (sisteme de interior).

Productia de tapiterii auto la Valcea se va dubla in 2017

Faurecia va produce anul acesta la Valcea tapiterii auto pentru 280.000 de masini, iar incepand de anul viitor isi va dubla productia si va livra huse de scaune pentru 560.000 de masini. La Valcea sunt produse doar partile textile sau de piele, nu sunt asamblate si scaunele auto. Zilnic, parasesc fabrica cate doua tiruri cu tapiterii auto care se indreapta spre granita de Vest a Romaniei.

Daca Faurecia Valcea va primi contractul pentru a realiza tapiteriile auto ale SUV-urilor Porsche Cayenne, VW Toaureg si Audi Q8, acestea ar reprezenta circa 40% din productia fabricii.

Anual, in fabrica de la Valcea sunt produse 28 de milioane de componente, majoritatea ajungand in fabrici de automobile germane.

Competitorii fabricii de huse de scaune din Valcea sunt in Bulgaria, tarile fostei Iugoslavii, Maroc, Tunisia si alte unitati de productie din Romania.

1 mil. euro pentru 11 roboti

Fabrica din Valcea va avea de anul viitor 11 roboti (masini de cusut automatizate), 3 complecsi si 8 simpli, husele urmand sa fie desenate in asa fel incat sa permita robotizarea.

Investitiile pentru noua unitate de productie a Faurecia din Valcea au fost de 12 milioane de euro. Constructia fabricii de 12.000 mp a inceput in octombrie 2015, iar prima zi de operare a fost 9 mai 2016. In prezent, aici lucreaza 1.200 de angajati, care produc 500 de tipuri de tapiterii textile si de piele.

In toate cele 4 fabrici ale grupului din Romania activeaza peste 3.000 de angajati, care au generat in 2015 vanzari totale de 203 milioane de euro si 119 milioane de euro in prima jumatate a anului 2016.

Faurecia este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente auto din lume, ocupand pozitia de lideri globali in trei arii de activitate: Scaune Automotive, Tehnologii de Control a Emisiilor si Sisteme de Interior. In 2015 Grupul a inregistrat vanzari totale de 20.7 miliarde de euro si un numar de 103.000 angajati in 34 de tari, la 330 de fabrici si 30 de centre de cercetare si dezvoltare. Faurecia este listata la bursa Euronext Paris si tranzactionata pe piata de actiuni din SUA la NYSE over-the-counter (OTC).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri