FM Logistic Romania, operator logistic in sectorul FMCG, retail, IT, marfuri generale si auto, vrea sa extinda platforma din Dudestii Noi, Timisoara, in cel mult un an, a declarat Catalin Olteanu-Heel, director general FM Logistic Romania.

Vom mai face o celula la Timisoara, sper sa incepem inainte sa terminam constructia de la Dragomiresti

Catalin Olteanu-Heel

In Dudestii Noi, Timisoara, FM Logistic are inchiriati 20.000 metri patrati si va mai construi o celula de peste 6.000 metri patrati. Platforma logistica din Vest poate fi extinsa pana la 85.000 metri patrati. FM Logistic mai detine 30.000 mp la Petresti, platforma care poate fi extinsa la 120.000 mp.

Anul acesta, FM Logistic Romania a inceput constructia celei de-a treia platforma logistica, la Dragomiresti, jud. Ilfov, unde vor fi depozitate produse cosmetice si farmaceutice. Centrul de langa autostrada A1 Bucuresti - Pitesti va avea in prima faza doua celule de 20.000 mp, birouri si spatii tehnice in suprafata de 2.500 mp, parcari, drumuri si spatii verzi de 30.000 mp. Depozitul din Dragomiresti poate fi extins pana la capacitatea maxima de 80 000 mp.

Depozit propriu sau inchiriat?

“Daca ai un contract determinat cu un client , care este intr-o zona de risc, nu stii daca va fi sau nu in continuare client, normal ca inchiriezi. Daca ai un client cu care iti creezi o relatie de parteneriat si stii ca va dura mai mult de 2-3 ani atunci se justifica sa construiesti si ai alte costuri. Pe de alta parte exista si varianta in care tu crezi in capacitatea ta de a avea excelenta operationala si crezi in capacitatea ta de a atrage clienti atunci ai de ales intre sa construiesti sau sa inchiriezi. Noi in prima faza am inchirat, am vazut ca avem capacitatea operationala de a creste si atunci am decis sa construim si sa ne mutam clientii pe care ii avem acolo, aici, si ne dam sansa sa mai aducem si alti clienti”, a declarat Catalin Olteanu-Heel.

Cifra de afaceri FM Logistic Romania, 26 mil. euro

Cifra de afaceri FM Logistic Romania va creste anul acesta cu 10% la 26 de milioane de euro, de la 24 de milioane de euro in 2015.

Piata de transport si logistica, 700 mil. euro

Cei mai mari zece jucatori de pe piata de transport si logistica din Romania deruleaza afaceri de peste 700 milioane euro. In zona de FMCG, compania este intre primii trei jucatori, iar in zona de depozitare este in primii cinci jucatori.

FM Logistic Romania are peste 100 de clienti in transport si 25 in depozitare.

Potrivit lui Olteanu, “industria care creste cel mai mult este automotive. Ei incearca sa inchirieze cat mai putin spatiu sau deloc, lucreaza just-in-time, se merge pe cross-docking. Nu vor sa tina marfa in stoc pentru ca orele de depozitare o vor scumpi. Depoziteaza cabluri, plastice, anvelope, piese pentru masini, etc”.

Cele mai mari suprafete de depozitare in Romania le au Kaufland (circa 170.000 mp) si Carrefour.

In prezent, FM Logistic ofera clientilor sai din Romania solutii logistice personalizate pentru optimizarea operatiunilor din cadrul lantului de aprovizionare, precum depozitare, o gama completa de servicii de transport, camioane complete sau partiale, cu temperatura ambientala si controlata si servicii cu valoare adaugata (co-packing).

FM Logistic a inregistrat o cifra de afaceri de 24 milioane euro in ultimul an fiscal (aprilie 2015-martie 2016), are 450 de angajati si opereaza trei platforme logistice in Romania- in zona Timis, Bucuresti si Dambovita cu 65,000 mp suprafata de stocare si 2 terminale logistice de cross-docking situate in Cluj si Bacau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri