Generalul polonez Jarosław Kraszewski consideră că prezența unui arsenal nuclear pe teritoriul polonez va fi o provocare pentru următorii ani, dar speră, în același timp, că acest lucru va deveni realitate.

De asemenea, întrebat de publicația poloneză Rzeczpospolita dacă un astfel de arsenal nu este prea scump, generalul a răspuns faptul că "pacea și securitatea nu au preț".

Întrebat în continuare dacă un astfel de scenariu este realist, acesta și-a întărit afirmația, spunând că este cât se poate de realist și că s-ar putea ajunge la o astfel de situație prin programul "Nuclear sharing", prin care ogivele nucleare ale statelor care dețin astfel de armament pot fi staționate în țările care nu le pot produce.

Generalul Kraszewski s-a referit de asemenea și la dorința liderilor polonezi de a include o componentă satelitară armatei acestei țări, explicând că entitățile care au acces la astfel de tehnologie vor avea un avantaj.

Totodată, acesta a remarcat și faptul că acele forțe armate care vor beneficia de sisteme de luptă autonome, eventual echipate cu inteligență artificială, vor câștiga operațiunile militare, din moment ce acesta pare să fie viitorul războaielor.

Nu în ultimul rând, generalul polonez s-a referit și la rolul important pe care îl are încă aviația de vânătoare, subliniind faptul că până la momentul în care Occidentul va livra avioane F16 ucrainenilor, va fi dificil ca aceștia să respingă dușmanul de pe câmpul de luptă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri