Durata de utilizare reziduala a activelor celui mai mare producator de energie din Romania a fost marita, urmand astfel politicile practicate de alte companii europene similare. Ca rezultat, profitul net este asteptat sa urce cu 20 – 30%.

“Am colaborat cu auditorii si cu Hidroelectrica in vederea imbunatatirii politicii contabile. Practic, societatea avea un timp foarte scurt pentru deprecierea activelor, mult mai redus decat alte companii din domeniu, iar ceea ce s-a intamplat a fost extinderea duratei de viata a acestor active pentru alinierea la standardele internationale. Modificarea a fost deja efectuata, iar astfel, pentru anul acesta costurile legate de deprecierea activelor ar trebui sa se reduca, generand astfel o crestere a profitului, presupunand, bineinteles, ca restul veniturilor inregistrate de Hidroelectrica se vor mentine constante”, a explicat Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont