Radu Tanase, proprietarul restaurantelor Calif, deschide doua noi unitati in Capitala, aflate intr-o zona centrala, dupa o investitie de cel putin 200.000 euro. In acelasi timp, antreprenorul spera ca anul acesta sa revina cu business-ul in Centrul Vechi, un loc pe care il considera cu vad deoarece ajuta la imagine. Cand vom vedea primul fast-food Calif intr-un mall?

Cele doua unitati Calif urmeaza sa fie deschise la inceputul lunii martie, respectiv la sfarsitul lunii aprilie, in zone centrale, mai exact langa intersectii - locuri pe care proprietarul Radu Tanase le considera "perfecte" datorita traficului mare de potentiali clienti.

Antreprenorul nu a dorit sa dezvaluie unde mai exact se afla cele doua fast-food-uri, insa spune ca aduc un nou concept, un nou produs si un nou flux de clienti. "Se pare ca reusim sa ducem zona de fast-food, pe care noi toti o asemanam cu produse grele, intr-o zona foarte usoara", a spus Radu Tanase, CEO Calif, care anunta totodata ca acest concept va fi introdus si in unitatile existe, Calif Iancului si Calif Militari.

Potrivit antreprenorului, investitia intr-o unitate Calif depaseste 100.000-150.000 euro, din care mare parte merge in tehnologie si arhitectura si design. "Cum detail is retail, e foarte important acest aspect si asta inseamna bani", spune proprietarul Calif, care a incheiat 2016 cu o cifra de afaceri de 2,7 milioane de euro, in scadere dupa iesirea din Centrul Istoric.

In acelasi timp, Radu Tanase spera sa revina in Centrul Vechi, unde in prezent plateste chirie pentru pastrarea spatiului. Unitatea a fost inchisa dupa evenimentul Colectiv, cand ISU a luat "masuri drastice" si nu a mai permis functionarea teraselor inchise. Acum, in timp ce cladirea care apartine Primariei a intrat intr-un proces de modernizare, antreprenorul asteapta normativele ISU pentru functionarea terasei inchise astfel incat sa deschida Calif Centrul Vechi.

"Spatiul are 60 de metri patrati. In 60 mp este imposibil sa organizezi si bucatarie si sa ai si salon de servire. Noi aveam doua mese in salon, unde puteau sa stea maximum 8 oameni. Dar terasa ne mai dadea inca 40 de locuri. Cum cinci luni pe an ai nevoie de terasa inchisa, nu poti sa dai drumul 6-7 luni si sa inchizi 5 luni. Eu, in Calif, vreau sa ofer o experienta totala, din momentul in care mananci pana in momentul in care bei ceaiul de final”, explica Radu Tanase, care este increzator ca pana la finalul anului va primi verdictul ISU si astfel va reveni ulterior in acelasi spatiu in Centrul Vechi sau va incerca sa gaseasca un alt spatiu in zona istorica.

Calif duce kebab-ul si la periferie?

"Noi avem o lista cu zone, dar inca nu stiu. Am invatat un lucru: nu trebuie sa ne grabim. Multi spun ca trebuie sa deschizi cand esti pe val, dar nu e chiar asa. Uita-te ca Romania se confrunta cu cea mai mare criza de personal, cel putin in domeniul nostru. Este fara precendent, nu a mai existat asa ceva. Oamenii nu vor sa vina sa munceasca", se plange fondatorul companiei.

Pana la urmatoarea unitate Calif stradala, Radu Tanase vede potential si in mall-uri. "Asteptam momentul oportun sa putem intra si in mall-uri. Nu in toate mall-urile. Asteptam sa ne fie creata posibilitatea sa intram acolo unde ne dorim. AFI este pe lista noastra de prioritati, insa in momentul de fata nu ce vrem noi. Probabil ca locuri sunt, dar in fund pe dreapta nu ne intereseaza", declara antreprenorul, pentru care mall-urile Promenada si Baneasa sunt locuri cu potential pentru afacerea Calif.

Antreprenorul mai spune ca si extinderea in tara este in strategia lor, in plan secund. "Mai avem de munca aici. Cand vom acorda franciza, atunci discutam si de tara. Lucram deja la un manual de franciza, daca il finalizam cu brio, atunci ar putea fi posibil (n.red sa deschida in tara)", spune antreprenorul.

Calif, lant de restaurante fast-food specializat in kebab, a aparut pe piata romaneasca in 2010, cu o unitate in Centrul Vechi din Bucuresti. In prezent, Calif are doua unitati si asteapta o cifra de afaceri de 3,5 mil. euro si un profit net de 8% dupa extinderea la patru fast-food-uri in Capitala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri