In opinia sa, mediul de afaceri din Romania beneficiaza de cateva oportunitati in acest an: insolventele se afla la un minim istoric, din perspectiva frecventei si severitatii; dupa ani de curatare intra intr-un nou ciclu de regenerare; comportamentul de plata este mai bun, iar perspectivele cresterii comerciale sunt solide. De asemenea, crestere solida a consumului 2017 - 2020 genereaza oportunitati pentru investitii. Exista si o concurenta interna scazuta, avand ca avantaj competitiv prin costuri (resurse umane, transport s.a.m.d.), iar exportul este favorizat de un curs ancorat pe un tred de usoara depreciere.

Pe de alta parte, Iancu Guda (foto) subliniaza faptul ca "avem un mediu de afaceri embrionar si simulam antreprenoriatul. Sunt foarte putine companii care vin din spate. Numarul companiilor nou inregistrate este de doua ori mai mic decat al celora care isi intrerup activitatea, iar jumatate din cele nou infiintate isi intrerup activitatea in maxim cinci ani. Cele care supravietuiesc, cealalta jumatate, 86% din ele au zero sau un angajat. Este, de fapt, un interes de auto-gospodarire si nu are un efect de tractiune in mediul de afaceri".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont