Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a promulgat bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale pe anul 2017, insa a spus ca bugetul este contruit pe o supraapreciere a veniturilor si a cerut Guvernului sa dea dovada de responsabilitate.

Iohannis a promulgat bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale pe anul 2017

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a promulgat bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale pe anul 2017, insa a spus ca bugetul este contruit pe o supraapreciere a veniturilor si a cerut Guvernului sa dea dovada de responsabilitate, conform News.ro.

Klaus Iohannis si-a exprimat rezervele fata de un buget cu venituri supraapreciate, vorbind de o ”abordarea hieperoptimista” a bugetului ”Este o crestere de 14% fara sa fie vreo explicatie cum se ajunge la aceasta crestere fenomentala pentru bugetul general consolidat. Se confirma ca exista prevazute credite de angajament de o suma nemaivazuta, de peste 50 de miliarde”, a declarat Klaus Iohannis.

OMV Petrom revine pe profit in 2016

OMV Petrom a revenit pe profit anul trecut, cu un rezultat net atribuibil actionarilor de 1,04 miliarde lei, fata de pierderea de 676 milioane lei din 2015, in contextul unui management strict al costurilor, dar si a scaderii investitiilor. Conducerea companiei propune in acest context un dividend brut de 0,015 lei/ actiune.

Profitul operational (EBIT) intra si el in zona pozitiva, cu 1,47 miliarde de lei, fata de pierderea de 530 milioane lei in 2015.

Ministrul Agriculturii: Guvernul va intra in dialog cu CE, astfel incat infringementul sa nu se concretizeze

Ministerul Agriculturii va intra in dialog cu Comisia Europeana, astfel incat proceudra de infringement impotriva Romaniei in privinta legii care obliga supermarket-urile sa comercializeze minimum 51% produse romanesti sa nu se concretizeze, in conditiile in care institutia analizeaza atent informatiile primite de la Bruxeles si de la femieri, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Comisia Europeana a lansat o procedura de infringement impotriva Romaniei pentru ca impune marilor comercianti cu amanuntul sa achizitioneze cel putin 51% din produse alimentare si agricole de la producatorii locali, ceea ce contravine legislatiei UE referitoare la libera circulatie a bunurilor. Intrebat in legatura cu masurile pe care ministerul Agriculturii le va lua pentru a rezolva aceasta problema, ministrul a sustinut ca va intra in dialog cu CE, conform News.ro.

OMV Petrom anunta un proiect inedit cu Auchan

OMV Petrom si Auchan au in dezvoltare un proiect pilot prin care urmaresc dezvoltarea unor hipermarketuri de mici dimensiuni in cadrul benzinariilor, miscarea inedita facand parte din planul de dezvoltare al companiei petroliere detinuta de austriecii de la OMV.

CEO-ul OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat ca acest proiect face parte din strategia companiei de imbunatatire a ofertei pentru clienti si cresterea experientei comerciale in statii, raspunzand astfel cerintelor pe care consumatorii le au. Proiectul este in stadiul pilot, reprezentantii OMV Petrom urmand sa ofere mai multe informatii in urma analizei de impact a parteneriatului.

Guvernul vrea sa faca primul centru de agrement

Guvernul a aprobat un Memorandum privind programul “Primul centru de agrement“ care are scopul de a sustine realizarea de investitii pentru infrastructura necesara desfasurarii activitatilor de agrement, Executivul urmand sa acorde garantii de stat celor care vor sa infiinteze si sa dezvolte centre de acest tip in valoare de maximum 240.000 de euro.

”Programul “Primul centru de agrement“ este o noua politica publica, pe care Executivul o va promova conform Programului de Guvernare, primul pas fiind facut astazi, prin adoptarea unui Memorandum, urmand ca implementarea sa inceapa dupa aprobarea sa printr-un act normative”, precizeaza Executivul, conform News.ro.

Prima delistare de pe AeRO

Delistarea Sameday Courier s-a incheiat cu succes, dupa ce actionarii Octavian Badescu si Lucian Baltaru au reusit achizitionarea a 35.472 actiuni la pretul de 10 lei, depasind astfel pragul minim necesar de 95% din numarul total de actiuni al companiei.

Sameday Courier a fost prima companie romaneasca listata pe piata AeRO a BVB si prima companie de curierat prezenta pe bursa romaneasca. Conform informatiilor din prospectul de oferta, Octavian Badescu si Lucian Baltaru intentioneaza sa redevina singurii actionari ai companiei, acest lucru urmand a se realiza odata cu finalizarea unei proceduri de „squeeze-out”.

evoMAG inaugureaza primele puncte de livrare a comenzilor online

evoMAG inaugureaza primele puncte de livrare, ca parte a strategiei de extindere la nivel national, facilitand astfel livrarea produselor comandate online. Noul serviciu vine in completarea celor deja existente si vizeaza, in principal, clientii activi care au nevoie de un program mai flexibil pentru ridicarea coletelor.

Serviciul este dezvoltat in parteneriat cu compania Coleto si, pentru inceput, vizeaza sase puncte de livrare, dintre care patru in Bucuresti (Soseaua Pipera, Bulevardul Timisoara, Tineretului si Ghencea), unul in Giurgiu si unul in Craiova.

Inmatricularile de autoturisme noi in Romania au crescut cu 21,7% in ianuarie

Inmatricularile de autoturisme noi in Romania au crescut cu 21,7% in ianuarie, la 7.059 de unitati, de peste doua ori mai mult fata de avansul Uniunii Europene, de 10,2%, in timp ce livrarile Dacia au urcat la nivelul UE cu 9,5%, la 33.183 de unitati, conferind marcii romanesti o cota de 2,8%.

In ianuarie 2016, in Romania au fost inregistrate 5.800 autoturisme. La nivelul Uniunii Europene, inregistrarile de autoturisme noi au avansat in ianuarie cu 10,2%, la 1,17 milioane de unitati, potrivit datelor publicate joi de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Intre pietele auto mari, inmatricularile din Spania au urcat in ianuarie cu 10,7%, iar cele din Italia cu 10,1%. Marea Britanie a consemnat o crestere de 2,9% a inmatricularilor, Franta de 10,6%, iar Germania de 10,5%. Scaderi au fost consemnate in Irlanda (-1,8%) si Slovacia (-1,2%), conform News.ro.

O premiera a ultimilor patru ani: contrabanda cu tigarete scade "simbolic" in ianuarie

Piata neagra a tigaretelor a scazut in ianuarie pana la 16,2%, o premiera inregistrata in ultimii patru ani, arata datele Novel Research.

„Cu 37,6%, regiunea nord-est ramane si la inceputul anului 2017 cea mai afectata de comertul ilegal cu tigarete, cu toate ca procentul e in scadere cu 9,3 p.p. fata de noiembrie 2016. In regiunile sud-vest si vest continua sa se inregistreze, in ianuarie 2017, un nivel ridicat al comertului ilicit (24,6%, respectiv 24,3%), in timp ce in zona de nord-vest comertul ilegal este in scadere cu 7,7 pp fata de noiembrie 2016, pana la 14,7%. Din punct de vedere al provenientei, categoria <<cheap whites>> continua sa detina si in 2017 cea mai mare pondere (57,6%), urmata de produsele provenite din Moldova (19,1%, in crestere cu 6,2 p.p. comparativ cu noiembrie 2016) si Ucraina (17,3%, in scadere cu 2,1 p.p.). Ponderea produselor provenite din Serbia se situeaza la 1,1%, nivel relativ constant fata de finele anului 2016”, a declarat Marian Marcu, director Novel Research.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri