Conceptul de branding for good presupune ca succesul comercial si impactul social al unei companii decurg din acelasi plan de afaceri. Sub mai multe denumiri si modele, precum “creating shared value”, conceptul invita business-urile sa faca profit rezolvand probleme ale societatii si ale mediului. Companiile pot face asta intrand in piete noi, care nu au fost deservite, adaptandu-si produsele si serviciile nevoilor reale ale societatii, imbunatatindu-si lantul valoric sau dezvoltand „clusterele” sau comunitatile pe care se bazeaza afacerea. "E doar o chestiune de strategie sa reusesti sa gasesti configuratia potrivita prin care un demers bun pentru societate sa fie profitabil si pentru business", explica Adriana Liute, managing partner.

“Ne-am decis sa ne repozitionam astfel din doua motive. Primul impuls a venit din Londra, unde avem un birou din 2014. Acolo, majoritatea agentiilor - si in special cele nu foarte mari – sunt specializate, iar noi am simtit ca asteptarea pietei era sa avem si noi o specializare. In marea majoritate a cazurilor (daca nu in toate), specializarea e pe industrie sau pe tip de serviciu. Noi am fost mereu o agentie de branding „generalista”, lucrand pentru clienti din toate industriile si ajutandu-i cu tot ceea ce tinea de construirea sau transformarea unui brand. Ne-a placut foarte mult diversitatea aceasta si nu ne-am dorit specializarea intr-o industrie. In acelasi timp, eu, personal, facand parte din prima „recolta” de millenials, am avut mereu o constiinta sociala treaza. Asa ca, cele doua ganduri s-au intalnit intr-o zi in ideea de a ne repozitiona pe o abordare, mai degraba decat pe o industrie. Abordarea aceasta avea sa fie „branding for good”. Astazi, misiunea noastra este aceea de a ne ajuta clientii sa-si creeze un nou diferentiator: impactul pozitiv in societate”, spune fondatoarea Storience.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont