Ce ii motiveaza pe angajatii care lucreaza in online, cum se autoevalueza si la ce fel de cursuri si-ar dori sa asiste, pentru a-si imbunatati cunostintele si performantele de la birou? Afla mai multe informatii, publicate in exclusivitate pe wall-street.ro, din studiul realizat de eComJobs.ro, portal de recrutare dedicat magazinelor online.

eComJobs.ro a intervievat un esantion de 263 de persoane, angajate in piata de comert online.

Conform rezultatelor obtinute, cei mai multi dintre respondenti lucreaza in departamente precum Marketing si Administrare website, iar cei mai putini in Logistica si Financiar, aceste lucruri nefiind iesite din comun avand in vedere ca majoritatea magazinelor prefera sa externalizeze aceste departamente, precum si cele tehnice (Programare sau SEO).

Orasele mari precum Bucuresti, Cluj, Timisoara, Constanta sau Iasi detin majoritatea atunci cand vine vorba de necesitatea fortei de munca in domeniul eCommerce, cu peste 80% dintre respondentii studiului.

Nivelul de studii printre angajatii magazinelor online este unul destul de ridicat, cu 70% care au absolvit nivelul de studii superior (facultate sau master).

Legat de nivelul de experienta putem spune ca Romania este o piata destul de dezvoltata din acest punct de vedere cu doar 28% respondenti care au vechime mai mica de un an in aceasta industrie, majoritatea avand 4-5 ani experienta, iar 10% chiar peste 8 ani. De asemenea, cand vine vorba de autoevaluarea cunostintelor, 50% se considera bine si foarte bine pregatiti in domeniul in care activeaza.

Retail jobs

Gradul de fidelitate al angajatilor este unul destul de ridicat, avand in vedere ca vorbim de un domeniu de activitate destul de dinamic, cel al magazinelor online, cu 50% angajati care au o vechime la locul actual de munca de cel putin 2 ani. Tot legat de locul actual de munca, 48% se considera nemultumiti, iar 38% considera ca un salariu mai mare i-ar motiva mai mult, semn ca salariile sunt putin subevaluate la momentul actual.

Salariul mediu al celor care au raspuns la acest studiu este de 3000 lei net.

Un lucru foarte important care ar putea ajuta la fidelizarea angajatilor in lipsa posibilitatii cresterii salariului sunt cursurile. Peste 75% si-au aratat dorinta de a participa la traininguri de perfectionare in domenii precum SEO, Adwords si Analytics.

eComJobs.ro este un portal de recrutare dedicat exclusiv magazinelor online. Lansat in 2015 de catre Lavinia Biberi si Ciprian Dragoi, eComJobs.ro a ajutat peste 150 de companii sa-si gaseasca angajatii potriviti pentru acest domeniu de activitate. Site-ul beneficiaza de un sistem de validare manual al CV-urilor inainte de a ajunge la companii.

Principalii jucatori de pe piata portalurilor de recrutare sunt eJobs si BestJobs.ro.

Citeste si:
ANALIZA: 70% dintre magazine, nepregătite pentru traficul de Black...
70% dintre magazinele online...

Sursa foto: fizkes

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri