Domeniul vânzărilor este și va fi în continuare unul la mare căutare. Motivul este unul cât se poate de simplu: toată lumea are nevoie să vândă. Aproape că nu este firmă să nu aibă cel puțin un om de vânzări, în vreme ce companiile mari investesc constant în creșterea numărului de angajați specializați în acest domeniu, în care și salariile sunt mari comparativ cu alte industrii. Iată cât se câștigă în vânzări, în România.

Lista cu salariile din vânzări. Cât câștigă un specialist în funcție de experiență

Salariul mediu net în vânzări, în România, este de 830 de euro, în vreme ce specialiștii din acest domeniu care aleg să lucreze în străinătate, pot câștiga un salariul mediu net 1.562 de euro. Managerii nu încasează salarii sub 1.000 de euro, în vreme ce angajații din retail încasează salarii cuprinse între aproximativ 500 și 900 de euro.

Noi am început pregătirile pentru „HR 2.0 - Piața muncii, între prudență și încetinire economică”, unul din cele mai importante evenimente din România dedicate pieței muncii. Vrei să afli cum trebuie să arate o campanie eficientă de employer branding care să contribuie la o piață a muncii mai sustenabilă? Îți aducem experții de care ai nevoie, pe 3 aprilie 2024, la Hotel Sheraton. Aflăm împreună insight-uri valoroase, de la profesioniștii care contează și care dau tonul în piața de HR. Asigură-ți un loc înscriindu-te gratuit AICI.

Management Vânzări Salariu mediu net (exprimat în euro)
Business Development Manager 1.154
Director Vânzări 2.417
National Sales Manager 2.342
Area Sales Manager 1.116

Sursa: bestjobs.ro

Suport Vânzări Salariu mediu net (exprimat în euro)
Account Manager 1.074
Sales Executive 851
Sales Analyst 1.017
IT Sales Specialist 1.067

Sursa: bestjobs.ro

Vânzări directe Salariu mediu net (exprimat în euro)
Key Account Manager 975
Junior Key Account Manager 869
Sales Account Manager 1.229
Reprezentant Vânzări 921
Agent Vânzări 722
Agent Telesales 745
Consultant Vânzări 789
Consultant Imobiliar 853

Sursa: bestjobs.ro

Vânzări în magazin Salariu mediu net (exprimat în euro)
Merchandiser 520
Manager Magazin 904
Adjunct Manager Magazin 633
Șef Raion 720
Lucrător Comercial 531
Casier 573

Sursa: bestjobs.ro

„Companiile fac și vor face tot ce pot pentru a-și promova serviciile sau produsele, este o piață foarte competitivă, oamenii buni de vânzări sunt `aur `curat`”, a declarat pentru wall-street.ro Sorin Faur, fondator Academia de HR.

Salarii vânzări: Topul județelor cu cele mai mari salarii din vânzări

Capitala nu conduce în topul celor mai bine plătiți specialiști din vânzări. Angajații din vânzări care lucrează în județul Timiș încasează cele mai mari salarii medii nete – 884 de euro, fiind urmați de cei din Cluj (881 de euro), București (870 de euro), Brașov (860 de euro) și Iași (843 de euro).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri