Cel mai mare salariu de baza brut inregistrat in 2016 a fost de 38.500 de euro (172.477 de lei) pe luna si a fost obtinut de un director general al unei companii cu activitati in consultanta pentru afaceri, reiese din datele transmise de Inspectia Muncii, pe baza inregistrarilor transmise de catre angajatori in cadrul Registrului General de Evidenta a Salariatilor in format electronic.

Salariu de top: un angajat a incasat anul trecut aproape 40.000 de euro pe luna, in Romania

Cel mai mare salariu de baza brut inregistrat in 2016 a fost de 38.500 de euro (172.477 de lei) pe luna si a fost obtinut de un director general al unei companii cu activitati in consultanta pentru afaceri, reiese din datele transmise de Inspectia Muncii, pe baza inregistrarilor transmise de catre angajatori in cadrul Registrului General de Evidenta a Salariatilor in format electronic.

Pe locul al doilea in clasamentul celor mai mari salarii inregistrate in 2016 s-a pozitionat, cu o remuneratie bruta de 166.103 de lei pe luna, un director al departamentului de Cercetare- Dezvoltare al unei companii care se ocupa cu fabricarea masinilor si utilajelor nespecifice N.C.A. Aceasta clasa cuprinde de la fabricarea de masini de uscat pentru lemn, celuloza, hartie sau carton pana la fabricarea aparaturii de lansare a avioanelor, scrie News.ro.

12.000 de locuinte ar urma sa fie livrate in 2017 pe piata rezidentiala in Capitala

Cea mai mare piata rezidentiala din Romania este regiunea Bucuresti - Ilfov unde in prezent se afla in dezvoltare aproximativ 12.000 de locuinte in proiecte rezidentiale care ar urma sa fie livrate in acest an, daca dezvoltatorii isi vor respecta ritmurile de constructie anuntate, potrivit raportului de piata Residential Market Beat 2017, realizat de catre compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Romania.

Cele mai multe locuinte, respectiv 7.200 de unitati (59,5%), sunt reprezentate in categoria mass market, adica proiecte rezidentiale amplasate in zonele marginase ale orasului sau in interiorul marilor cartiere, care pun pe piata locuinte cu suprafete mai mici sau similar comparativ cu cele ale locuintelor vechi si care sunt incluse in proiecte care ofera un numar limitat de facilitati.

Omer Susli cumpara doua magazine Praktiker aflate in chirie si cauta trei terenuri pentru noi magazine in Bucuresti

Omul de afaceri Omer Susli, proprietar al magazinelor Praktiker in Romania, a achizitionat trei dintre spatiile comerciale in care opera in regim de chirie, in aceasta tranzactie fiind implicate si terenurile aferente magazinelor.

Omer Susli preia, astfel, magazinele din Ploiesti si Constanta, in care retailerul DIY opera in baza unor contracte de inchiriere. In momentul de fata, Praktiker mai detine 20 de unitati in regim de chirie, cinci spatii fiind aflate in proprietatea omului de afaceri.

Ministrul Sanatatii are asigurari ca vaccinurile pentru rujeola vor fi in tara saptamana viitoare

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat la finalul intalnirii pe care a avut-o la Palatul Victoria cu premierul Sorin Grindeanu si cu reprezentanti ai companiilor farmaceutice din Romania, ca are asigurari ca dozele de vaccin pentru rujeola vor fi in tara saptamana viitoare.

"Deja sunt intrate la Directia de Sanatate Publica cantitatile de vaccin hexavalent si cele de tetravalent, iar in ceea ce priveste vaccinurile pentru rujeola, saptamana viitoare am asigurari ca vor fi in tara", a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bobog, potrivit News.ro.

Oficialul a precizat referitor la intalnirea de la Guvern ca aceasta a avut ca scop gasirea solutiilor pentru imbunatatirea managementului achizitiilor si al distribuirii vaccinurilor.

Curtea de Apel Bucuresti a aprobat fuziunea dintre Banca Carpatica si Patria Bank

Curtea de Apel Bucuresti a aprobat fuziunea dintre Banca Comerciala Carpatica si Patria Bank, permitand celor doua banci sa finalizeze pasii procedurali si operationali pentru implementarea efectiva a fuziunii in jurul datei de 1 mai 2017.

Fuziunea dintre Banca Comerciala Carpatica si Patria Bank s-a prelungit din cauza deciziilor instantelor, in conditiile in care Curtea de Apel Bucuresti a respins initial dosarul de fuziune, arata un anunt transmis in luna martie Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit News.ro.

Marea Britanie s-a decis: va oferi in continuare imprumuturi de studii pentru studentii din Uniunea Europeana

Guvernul Britanic a confirmat ca studentii din Uniunea Europeana vor fi eligibili pentru sprijin financiar si in anul universitar 2018-2019, atat pentru programele de licenta, cat si pentru cele de masterat.

Astfel, studentii si absolventii din cadrul UE vor avea acces la imprumuturi si granturi pentru finantarea studiilor de licenta si masterat si in anul universitar 2018-2019, chiar daca programul la care sunt inscrisi se va incheia dupa iesirea Marii Britanii din cadrul uniunii. In acest sens, studentii europeni vor plati in continuare aceleasi taxe de scolarizare pe care le platesc si britanicii, spre deosebire de studentii din afara spatiului european.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri