Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) va fi coordonata, pentru urmatoarele 6 luni, de Adela Jansen, in calitatea sa de membru al conducerii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Franceza in Romania (CCIFER). Coordonarea CDR este rotativa, iar CCIFER preia aceasta responsabilitate de la Camera de Comert Romano-Germana (AHK) dupa 6 luni in care la conducerea Coalitiei s-a aflat Dragos Anastasiu.

Principalele directii de actiune ale Coalitiei in semestrul acesta vor urmari liniile strategice stabilite de CDR pentru anul in curs si anume: cresterea competitivitatii pe piata muncii prin gasirea unor solutii de acoperire a deficitului de forta de munca; simplificarea si debirocratizarea in mod special a procedurilor administrative; deblocarea unor proiecte concrete de investitii publice; contributie la stabilizarea cadrului fiscal.

In ceea ce priveste problematica din domeniul pietei muncii, CDR sustine ca a inaintat deja autoritatilor solutii concrete pe termen scurt referitoare la ajustarea cadrului legislativ existent.

“Cu sprijinul expertilor din companiile membre, CDR va realiza un studiu care va completa solutiile proactive menite sa micsoreze deficitul de forta de munca, dar si decalajul dintre nevoia de competente solicitate de mediul de afaceri fata de ceea ce livreaza scoala. In acelasi timp, studiul va propune masuri concrete pentru a incuraja mediul de afaceri sa investeasca in invatamant. Studiul va porni de la realitatea si perspectivele economice si demografice ale Romaniei, politicile publice si initiativele recente in acest domeniu, comparativ cu exemple din alte tari, identificand arii noi de interventie pe termen scurt, precum si proiecte pe termen lung, pentru a fi sustinute de autoritati publice centrale, locale si mediu privat”, se arata intr-un comunicat al organizatiei.

In tara specialistilor in IT, ghiseul ramane rege

Reprezentantii CDR sunt de parere ca, desi Romania este una dintre principalele furnizoare de mana de lucru cu expertiza inalta in domeniul IT, este inca o tara in care s-a reusit doar in foarte mica masura detronarea ghiseelor prin digitalizarea serviciilor administrative. “Suntem pregatiti sa sprijinim Executivul cu idei si propuneri in acest sens. Simplificarea, debirocratizarea si digitalizarea sunt necesare in orice domeniu, in orice industrie, lasa loc pentru eficienta si valoare adaugata, pentru crestere de competente”, a declarat Adela Jansen.

Prin agenda sa, CDR urmareste constant cresterea competitivitatii economice. Aceasta nu poate fi atinsa decat prin dezvoltarea infrastructurii, prin predictibilitate si stabilitate legislativa si fiscala necesara pentru increderea investitorilor romani sau straini. Cresterea productivitatii va asigura si o crestere sustenabila a nivelului de trai pentru cetateni, se mai arata in comunicatul citat.

Totodata, CDR isi reafirma angajamentul pentru mentinerea unui dialog deschis si permanent, atat cu reprezentantii Guvernului Romaniei, cat si cu membri ai Parlamentului si ai partidelor politice, pentru a identifica acele masuri menite sa asigure, pe termen lung, o dezvoltare economica solida a tarii. Astfel, grupurile de experti ale CDR vor continua sa furnizeze documente de pozitie si propuneri concrete pentru revitalizarea politicilor publice in principalele domenii de activitate.

In prima parte a anului, reprezentantii CDR au participat la consultari referitoare la modificari ale unor acte normative.

„Realizarea unui cadru legislativ clar, nu prin OUG, va da multa incredere mediului privat de a participa sau chiar de a initia proiecte concrete in lunile care urmeaza”, a adaugat Adela Jansen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri