Investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 84 de miliarde de lei, anul trecut, fiind in crestere cu 0,8% comparativ cu anul 2017, potrivit datelor provizorii publicate, vineri, de Institutul National de Statistica (INS).

Investitiile in lucrari de constructie noi au scazut cu 8,4%, pana la 36,4 miliarde de lei, iar cele in utilaje, inclusiv in mijloace de transport, au crescut cu 8,4%, pana la 35,3 miliarde de lei. Alte cheltuieli au crescut cu 11,7%.

Potrivit sursei citate, din totalul investitiilor consemnate in 2018, peste o treime (34,3%) s-au inregistrat in industrie, cate 25% in comert si in constructii, 5,4% in agricultura si 15,2% in alte ramuri.

In ceea ce priveste trimestrul IV al anului trecut, investitiile nete in economia national au totalizat 30,2 miliarde de lei, in crestere cu 0,8% fata de aceeasi perioada a anului 2017.

Pe de alta parte, scaderi s-au inregistrat la lucrarile de constructii noi (8,7%) si la alte cheltuieli (5,8%), in timp ce investitiile in utilaje au fost mai mari cu 15,6%.

Investitiile in economie au...
Citeste si: Investitiile in economie au crescut anul trecut dupa doi ani de declin


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cu cat au crescut investitiile in economie in primul semestru