Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a pregatit, prin agentiile judetene, 67 de proiecte cu care va participa la licitatia pentru contractarea de fonduri europene pentru dezvoltarea resurselor umane.

Potrivit lui Silviu Bian, presedintele ANOFM, fiecare agentie judeteana de ocupare a fortei de munca are pregatit cel putin un proiect cu care va participa la licitatia pentru finantari din Fondul Social European (FSE), bani destinati dezvoltarii resurselor umane.

"Proiectele scrise de noi vizeaza dezvoltarea institutionala, deschiderea de birouri de informare sau calificarea de persoanal, pentru a moderniza institutia, dar si masuri active de ocupare pentru grupurile tinta identificate, si anume persoanele de etnie roma, persoanele peste 45 de ani, absolventi sau persoanele institutionalizate", a spus Silviu Bian, citat de NewsIn.

De asemenea, prin finantarile cu bani de la UE, ANOFM are in vedere organizarea de cursuri de formare si de recalificare, consilierea si medierea pe piata muncii. Agentia va deschide in fiecare regiune si birouri dotate cu calculatoare si legate la internet, unde cei in cautarea unui loc de munca pot accesa intreaga retea de locuri de munca vacante din tara si din Europa.

"Unele lucruri pe care ne-am propus sa le facem cu banii de la UE le facem si in prezent, dar din bugetul propriu. Daca vom castiga licitatiile, banii vor fi mai multi si serviciile se vor imbunatati", a mai spus Bian. in prezent, proiectele sunt scrise, dar agentiile asteapta ca Ministerul Muncii sa publice ghidurile solicitantilor pentru a le adapta.

Romania va primi, incepand cu 2007, trei miliarde si jumatate de euro de la Uniunea Europeana, pentru pregatirea fortei de munca. Banii provin din Fondul Social European (FSE) si vor fi administrati de catre Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Fondurile pot fi accesate de organizatii economice sau non-profit, care sa furnizeze servicii de dezvoltare a resurselor umane. Acestia pot depune cereri de finantare fie ca solicitanti individuali, fie in consortii. De asemenea, fondurile mai pot fi accesate de catre licee, universitati, furnizori de formare profesionala acreditati, centre si institute de cercetare, structuri si agentii in coordonarea sau subordinea Ministerului Educatiei, intreprinderi, asociatii sindicale si organizatii patronale, autoritati locale, asociatii profesionale, camere de comert si industrie.

Cei interesati sa contracteze aceste fonduri pentru pregatirea profesionala, vor primi doar 85% din suma solicitata, restul de 15 procente fiind contributie proprie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri