Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat, pentru Mediafax, ca de la 1 septembrie vor fi majorate cinci milioane de pensii, prin cresterea punctului de pensie la 1.265 de lei. Procentual, spune Budai, cresterea pe care o vor avea pensionarii pe talon va fi de aproximativ 15%.

„Practic, de la data de 1 septembrie, toate cele 5 milioane de pensii care sunt bazate pe contributivitate se majoreaza in functie de valoarea punctului de pensie, si anume de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, dar nu uitam de cei mai sarmani dintre pensionari, adica cei care incaseaza indemnizatia sociala, cea denumita pensie minima, de la valoarea de 640 la valoarea de 704 lei. Toate pensiile in acest moment sunt recalculate, cupoanele de pensie sunt tiparite, sunt distribuite catre Posta Romana si primele sume au fost achitate catre Posta Romana, si incepand de luni (2 septembrie – n.r.) se vor face si primele plati”, a declarat, pentru Mediafax, Marius Budai, ministrul Muncii si Justitiei Sociale.

Potrivit lui Budai, procentual, majorarea va fi de 15% „in mana”. „Daca ne referim la procente, este vorba de aproximativ 15% pentru toti pensionarii. Aceasta majorare este stabilita prin Ordonanta 114 si Noua Lege a Pensiilor”, spune Budai.

Ministrul Muncii a precizat ca urmatoare majorare va fi anul viitor, conform Legii: „Urmatoare majoare va fi anul viitor, pentru cresterea punctului de pensie de la valoarea de 1.265 la 1.775 de lei, de la 1 septembrie 2020”, a spus Budai.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri