Complexul Energetic Oltenia (CEO) se va inchide daca nu urmeaza planul de restructurare la care s-a angajat pentru a primi ajutor de salvare din partea statului, iar Ministerul Finantelor a trimis inspectia financiara in control pentru a vedea ce s-a intamplat cu fondurile acestei companii, a declarat ministrul Finantelor, Florin Citu.

El a participat la o conferinta organizata de Banca Europeana pentru Investitii, institutie care a anuntat ca nu mai finanteaza proiecte de energie din combustibili fosili si se concentreaza pe energie curata, scrie Agerpres.

In acest context, Citu a fost intrebat de ce Romania continua sa acorde ajutoare de stat unor producatori de energie pe carbune.

"Ajutoarele de stat sunt de salvare, pentru a nu inchide acele companii, care stiti foarte bine ca au fost capusate in ultimii ani si le ajutam sa se restructureze. Cred ca va referiti la CEO. Ajutoarele de salvare vin cu un plan de restructurare, altfel nu se pot da si este o notificare trimisa Comisiei Europene. Daca Comisia este de acord, (acest ajutor - n.r.) se da, dar in anumite conditii si, daca nu se face restructurare, acele companii chiar nu vor merge mai departe. Deci sunt legate de o restructurare, ceea ce inseamna retehnologizare si, bineinteles, o reducere de emisii", a precizat ministrul.

Saptamana trecuta, Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta privind acordarea unui ajutor de 1,2 milioane de lei pentru CE Oltenia, pentru plata certificatelor de emisii aferente anului trecut.

"Oricum, conducerea de acolo a fost schimbata, iar Ministerul Finantelor Publice a trimis deja inspectia economico-financiara acolo sa vedem ce s-a intamplat, cum au disparut fondurile", a continuat Citu.

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia include trecerea productiei de energie de pe carbune pe gaze si realizarea unui parc fotovoltaic.

In urma cu trei saptamani, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a afirmat, pentru AGERPRES, ca seful companiei, Sorin Boza, a fost demis dupa ce corpul de control a relevat prejudicii de 600 de milioane de lei.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri