Cheltuielile cu toate pensiile speciale din România au crescut cu 60%, în perioada 2016 - 2020, în condiţiile în care taxarea muncii pe salariile mici este cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană (UE), a scris pe Facebook, ministrul Economie, Claudiu Năsui.

"Cum se face că pentru unii sunt mereu bani? Eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie să fie o prioritate pentru orice partid care îşi doreşte binele României. În perioada 2016 - 2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Un procent semnificativ. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar şi pentru cetăţeni ai celor mai bogate ţări de pe glob: 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro pe lună (...) În acelaşi timp, taxarea muncii în România pe salariile mici este cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană. Şi, deloc întâmplător, tot la noi este şi sărăcia în muncă cea mai mare, adică cei care, deşi au loc de muncă şi muncesc, tot în sărăcie se regăsesc. Toate acestea nu sunt inevitabile. Putem să găsim bani şi pentru reducerea impozitării muncii pe cele mai mici salarii şi să scoatem milioane de români din sărăcie. Am candidat cu această idee centrală în campania electorală, iar ea se regăseşte în programul de guvernare votat în Parlament", susţine Năsui.

Ministrul Economiei menţionează că nu are nicio problemă cu acele pensii mari pe care le primesc persoanele care au economisit bani pe parcursul vieţii, însă nu poate fi de acord cu pensia specială provenită "din banii pe care statul ni-i ia nouă, adică din banii noştri de taxe şi impozite".

"Nu am nicio problemă cu pensiile mari. Dacă cineva ajunge la acea sumă pentru că a economisit bani toată viaţa. I-a plasat în fonduri de pensii care i-au dat randament şi după o vârstă decide să trăiască din acei bani. Bravo lui. Chiar ar fi o poveste de succes pe care ar trebui să o lăudăm. Aici însă nu e vorba de nicio poveste de succes. Pensia în cauză vine din banii pe care statul ni-i ia nouă, adică din banii noştri de taxe şi impozite. Singura poveste de spus acolo este cea a unor privilegii date de stat celor mai influenţi politic", a arătat Claudiu Năsui.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri