In Romania aproximativ 20-25% din suprafata totala a terenurilor agricole este asigurata, fata de circa 10-15% in urma cu cativa ani, a declarat, marti, directorul de vanzari al Asirom, Catalin Stroe, la conferinta "Agricultura Romaniei, incotro?". Reprezentantul companiei Asirom a aratat ca aceasta pondere este foarte scazuta fata de cea din vestul Europei. in Franta este asigurata peste 60% din suprafata agricola, iar in Germania peste 80%.

Compania de asigurari Asirom a inregistrat, in 2006, un volum de prime brute subscrise de 600,6 milioane lei si a platit indemnizatii si despagubiri, pe politele de asigurare subscrise, de 385,5 milioane lei, trecand pe profit, potrivit datelor preliminare neauditate, prezentate, in februarie, de companie.

In 2006, la Asirom, cea mai mare dezvoltare a avut-o portofoliul de asigurari de incendiu si calamitati naturale, unde primele brute subscrise au crescut cu 35%, precum si asigurarile de daune la proprietati, unde subscrierile au crescut cu 9,5%. Asirom a incheiat, in 2006, 2,1 milioane contracte noi de asigurare, iar portofoliul de produse s-a restructurat, prin diminuarea ponderii asigurarilor auto, a mai aratat compania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ce spune Isărescu despre efectele pachetului UE de redresare din criza COVID-19
Setari Cookie-uri