Pasapoartele electronice, documente care vor contine date biometrice, vor fi puse in circulatie incepand cu 1 ianuarie 2008, Executivul prelungind, cu patru luni, termenul de punere in circulatie atat pentru cetatenii romani, cat si pentru persoanele cu alta cetatenie.

"Prelungirea termenului a fost determinata de necesitatea respectarii termenelor stabilite de legislatia in vigoare, avand in vedere complexitatea procedurilor pentru atribuirea contractului de achizitie publica", se arata in comunicatul remis de Guvern, potrivit NewsIn. Pasapoartele electronice sunt pasapoartele diplomatice, pasapoartele de serviciu sau pasapoartele simple, care vor contine un dispozitiv de stocare electronica a datelor biometrice ale persoanei, respectiv imaginea faciala, amprenta digitala, precum si alte date personale.

Potrivit hotararii Guvernului 557/2006, pasapoartele electronice urmau sa fie puse in circulatie incepand cu 1 ianuarie 2007. Termenul a fost stabilit ulterior la 1 septembrie 2007.

Pentru confectionarea pasapoartelor electronice a fost abilitat Secretariatul General al Guvernului, prin Regia Autonoma „Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS), in calitate de producator, sa organizeze in colaborare cu Ministerul de Interne si cu Ministerul Afacerilor Externe procedura de licitatie, in conformitate cu prevederile legale privind achizitiile publice. Documentele de calatorie electronice pot fi primite si de strainii care au obtinut o forma de protectie in Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Orban anunță creșterea pensiilor: Vom decide cu cât după analizele economice
Setari Cookie-uri