Lacrima unuia dintre copii, căzută pe pașaport, a fost motiv de refuz la îmbarcare pentru o familie din Marea Britanie, care a ratat vacanța de Anul Nou plănuită cu mult timp înainte.

Jake, în vârstă de 19 ani și unul dintre copiii familiei Burton era foarte încântat să meargă pentru prima dată cu avionul. Alături de părinții săi, Rachel și Chris, adolescentul urma să se îmbarce pe data de 28 decembrie, într-un zbor Ryanair, pe aeroportul East Midlands din Anglia, care avea să-l ducă în Alicante, Spania, unde avea să petreacă o vacanță de opt zile de Anul Nou.

Familia a ajuns la aeroport, a verificat zborul lor, a trecut prin filtrele de securitate și a ajuns ulterior și la poarta pe care o avea desemnată. Personalul aeroportului și al companiei aeriene au început procedurile de îmbarcare, timp în care a venit rândul familiei Burton să treacă de controlul final al pașapoartelor, înainte de îmbarcare.

Nu mică le-a fost mirarea părinților să constate că fiul său nu este lăsat să treacă din cauza faptului că angajații aeroportului au descoperit deteriorări în pașaportul mezinului. Acestuia din urmă nu i s-a permis să se îmbarce, din cauza faptului că pe pașaportul său se afla o mică pată, creată de o lacrimă care i-a curs de pe obraz. Aceasta se afla pe prima pagină a pașaportului, foarte aproape de fotografia și datele de identificare ale tânărului, după cum scrie Business Insider.

Pașaportul lui Jake a fost emis în octombrie 2022, iar familia a spus că nu a observat lacrima. Părinții cred că incidentul s-a întâmplat când Jake și-a folosit recent pașaportul drept act de identificare, după ce portofelul, care avea cartea de identitate în el, a fost furat.

Ryanair a avut o altă părere despre incident

Cei de la Business Insider au căutat pe site-ul Ryanair să vadă dacă există vreo prevedere legată de pașapoartele deteriorate și nu a putut găsi informații care să arate că pașaportul lui Jake era neconform cu regulamentul. Totuși, Ryanair a declarat pentru sursa citată problema a fost la colțul de sus al pașaportului, care lipsea, menționând că „nu era valid pentru călătorii”.

Reprezentanții guvernului britanic afirmă că un pașaport deteriorat este „unul pe care pasagerul nu îl poate folosi ca dovadă a identității din cauza stării sale”. Dacă pașaportul include părți laminate rupte sau pagini rupte sau daune precum lacrimi, rupturi sau semne de mușcătură, acesta nu poate fi folosit, spun autoritățile.

Deși părinții lui Jake au fost eligibili pentru zbor, aceștia nu au dorit să se îmbarce în zbor fără fiul lor. „Nu am vrut nici în ruptul capului să plecăm fără el. Deși el ne-a încurajat să facem asta, noi nu am vrut”, a spus mama sa.

Ulterior, familia Burton s-a îndreptat către biroul unei companii aeriene britanice, către care a mers să le arate incidentul. Reprezentanții respectivului operator aerian au spus că pentru ei, lacrima de pe pașaport nu reprezintă o piedică în a zbura.

„Au acceptat pașaportul imediat și au spus că vor încerca să ne găsească alt zbor, însă din păcate, nu a existat niciun alt zbor disponibil”, a spus Rachel Burton, mama lui Jake care a adăugat că niciun alt angajat din aeroport nu a considerat pașaportul ca fiind unul deteriorat.

În loc de un Revelion cu fast, petrecut în Spania, familia Burton a rămas acasă la trecerea dintre ani. O altă veste proastă este că incidentul le-a cauzat o pagubă de 1.500 de dolari.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri