Transportul feroviar a înregistrat, în primul trimestru din 2023, o creştere cu 22,4% a numărului de pasageri, comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi cu 27,8% în ceea ce priveşte parcursul acestora, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

În perioada analizată, transportul rutier de pasageri a deţinut cea mai mare pondere în total (78,7%), fiind urmat de transportul feroviar (16,7%). În transportul internaţional de pasageri au fost înregistraţi 4,4% din totalul pasagerilor, dintre care 94,8% în transport aerian.

Transportul rutier de pasageri a înregistrat, în primele trei luni din 2023, o creştere cu 35,5% în ceea ce priveşte numărul de pasageri, comparativ cu trimestrul I anul precedent, în timp ce parcursul acestora a crescut cu 20,9%.

În transportul pe căi navigabile interioare au fost înregistraţi 13.000 pasageri, în timp ce în transportul maritim nu au fost consemnaţi pasageri.

Cursele aeriene, creștere de 60% față de anul trecut

Transportul aerian a înregistrat cea mai însemnată creştere dintre modurile de transport, în ceea ce priveşte numărul de pasageri, respectiv cu 60% faţă de perioada ianuarie-martie 2022, 91,4% dintre aceştia fiind înregistraţi în curse internaţionale.

Distanţa medie de transport a unui pasager a fost superioară trimestrului I 2022 în transportul feroviar, creştere cu 4,5%, dar a înregistrat scădere cu 10,7% în transportul rutier şi cu 4,1% în transportul pe căi navigabile interioare, potrivit INS.

Sursa foto: Bogdan Vacarciuc / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri