Martie este luna de primăvară cu cele mai mici tarife la zborurile către o destinaţie europeană, cu un preţ mediu de 165 de euro, în timp ce luna cea mai scumpă este mai, cu un tarif mediu de 207 euro, potrivit unei analize realizate de o agenţie de turism online.

În topul destinaţiilor europene spre care vor zbura românii în această primăvară se numără Milano, Roma, Paris, Londra, Barcelona, Bruxelles, Mallorca şi Veneţia, conform Agerpres.ro.

Potrivit Vola.ro, peste 56% dintre români şi-au rezervat zborurile din timp, cu 31-90 de zile înaintea datei de plecare.

Cea mai ieftină rezervare înregistrată pe platformă în această primăvară a fost pe ruta Paris - Cluj-Napoca, la numai 30 de euro.

"Preţurile zborurilor încep să crească pe măsură ce ne apropiem de sezonul estival şi intervine cererea tot mai mare. De altfel, specialiştii le recomandă turiştilor să îşi planifice în avans călătoriile din această vară şi să rezerve din timp zborurile, pentru că preţurile biletelor de avion vor suferi majorări semnificative pe durata sezonului estival. Potrivit datelor emise de Vola.ro, preţul mediu/pasager pentru un zbor din această primăvară este de 182 de euro, cea mai ieftină lună fiind martie, cu 165 de euro preţul mediu pentru un zbor, în timp ce luna cea mai scumpă este mai, cu un tarif mediu de 207 euro", se precizează în comunicatul tur-operatorului.

Printre rutele spre care zborurile costă sub 50 de euro în această primăvară se numără Bucureşti - Milano, Bucureşti - Tirana, Cluj-Napoca - Bruxelles, Cluj-Napoca - Paris, la 29 de euro, Bucureşti - Salonic şi Timişoara - Veneţia, la 31 de euro, Bucureşti - Malta, la 32 de euro, Bucureşti - Oslo şi Bucureşti - Catania, la 43 de euro, Bucureşti - Birmingham şi Bucureşti - Bari, la 49 de euro.

În ultimii ani, strategia Vola.ro s-a îndreptat spre dezvoltarea unor servicii de călătorie unice, de tip fintech, menite să protejeze clienţii de incertitudinea din jurul călătoriilor. În 2015, agenţia a primit o investiţie de 5 milioane de euro din partea 3ts Capital Partners, acelaşi fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot ţi Vector Watch.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri