Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container, peste 21.000 de produse, susceptibile de a fi contrafăcute. Produsele făceau parte dintr-un transport venit din China, conform Poliției de Frontieră.

În urma verificărilor s-a constatat că în interiorul containerului se aflau, 4.460 de accesorii pentru telefoane mobile (huse, căști și încărcătoare), 6.650 de jucării și 9.980 de haine care sunt, se pare, contrafăcute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 4.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care produc un prejudiciu deținătorii mărcilor înregistrate. La finalizare, urmează să a fie luate masurile legale.

Situații de acest gen se petrec frecvent în Portul Constanța unde sunt reținute adesea transporturi din China, dar și din alte țări, care conțin marfă contrafăcută. Cel mai adesea, articolele vestimentare, parfumurile, jucăriile sau dispozitivele electronice cu o proveniență îndoielnică sunt aduse în încercarea de a intra pe piața autohtonă.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri