Companiile din Republica Coreea sunt interesate să participe la dezvoltarea sectorului nuclear românesc, a declarat premierul Han Duck-Soo, aflat în vizită la Bucureşti, relatează Agerpres.

"I-am solicitat (premierului Nicolae Ciucă) să ia în considerare posibilitatea ca firmele coreene să participe la reabilitarea centralei nucleare din România şi la construcţia de noi centrale nucleare", a afirmat premierul sud-coreean, după întrevederea cu omologul român, la Palatul Victoria.

El a solicitat şi simplificarea procedurilor de obţinere a vizelor şi a permiselor de şedere pentru expaţii coreeni.


Premierul sud-coreean a mai cerut autorităţilor române să ia în considerare sprijinirea organizării Expoziţiei mondiale la Busan. Discuţiile au vizat şi situaţia din peninsula coreeană şi războiul din Ucraina.

"Am stabilit necesitatea ca România şi comunitatea internaţională să reacţioneze în mod unitar şi decisiv la deteriorarea situaţiei din peninsula coreeană ca urmare a provocărilor continue ale Coreii de Nord, inclusiv prin lansarea de rachete. În ceea ce priveşte războiul din Ucraina cele două părţi şi-au exprimat îngrijorarea privind deteriorarea situaţiei umanitare ca urmare a războiului prelungit. Am convenit că solidaritatea şi sprijinul comunităţii internaţionale sunt mai importante ca niciodată şi am decis să colaborăm pentru restabilirea rapidă a păcii şi a reconstrucţiei în Ucraina", a spus Han Duck-Soo.

Un memorandum de înţelegere între Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA şi Autoritatea Portuară Busan a fost semnat cu prilejul întrevederii.

Ciudă îi invită pe sud-coreeni să investească în România

Premierul Nicolae Ciucă și-a exprimat, la rândul său, deschiderea României pentru analizarea, continuarea şi întărirea prezenţei coreene în domeniul energiei nucleare.

"Am exprimat deschiderea noastră pentru analizarea, continuarea şi întărirea prezenţei coreene în domeniul energiei nucleare, încurajând investiţiile sud-coreene în proiectele româneşti în acest sector deosebit de important în ansamblul eforturilor noastre de consolidare a securităţii şi independeţei energetice. Domnul prim-ministru a agreat deja colaborarea în ceea ce priveşte deschiderea noilor reactoare 3 şi 4 de la Centrala nucleară de la Cernavodă, precum şi implicarea companiilor sud-coreene în dezvoltarea reactoarelor modulare mici", a spus Ciucă, după întrevederea cu omologul sud-coreean.

De asemenea, premierul Ciucă a invitat mediul de afaceri din Republica Coreea să se alăture Forumului de afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc în septembrie la Bucureşti.

Sursa foto: Captura video - Guvernul României / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri