Să economisești bani lună de lună poate fi un deziderat pentru tine, așa cum este el un deziderat pentru ulți dintre noi. Sunt persoane care spun că aceasta poate fi o dovadă de zgârcenie, specialiștii în educație financiară spun că, mai degrabă, ar fi o dovadă de chibzuință.

Desigur, traversăm bariera aceea psihologico-financiară impusă de înaintașii noștri care considerau că economiile sunt resurse pentru perioade mai puțin fericite și, mai degrabă, mergem mai departe și considerăm că vorbim despre economisirea unui buget pe care mai apoi să-l investești inteligent pentru a produce un venit suplimentar.

„Se spune că milionarii sunt cei mai zgârciți oameni de pe planetă, eu aș spune că sunt cei mai chibzuiți. Faptul că analizează cu atenție pe ce-și dau banii nu-i face să fie neapărat zgârciți, ci mai degrabă atenți și conștienți pe ce aleg să-și dea banii. Opulența doar de fațadă, pentru a impresiona, nu face bine la buget. Mă frapează în România, de exemplu, cât de ușor se dau 50, 100 de lei la parcare. Chestiunile acestea nu există în America, și fac această comparație cu america pentru că acolo am locuit 10 ani și am avut timp să înțeleg lucrurile acestea.”, povestește omul de afaceri, Caius Covrig.

TOP 5 strategii care te vor ajuta să economisești bani lună de lună

În continuare, omul de afaceri Caius Covrig oferă, mai departe, tipsuri din strategia lui de economisiri și vei vedea că nu face lucruri complicate, ci ținem cont de câteva lucruri de bun simț financiar.

1. Stabilirea unui buget și respectarea lui. Acest prim pas este esențial în procesul de economisire. Folosește metoda înregistrării veniturilor și cheltuielilor, și vezi cum le poț organiza în așa fel încât, la final de lună, să ieși pe plus, asta înseamnă că ai un buget pe care îl poți pune deoparte.
2. Analizează cu atenție lista de abonamente pe care le ai de plătit lunar și vezi la care dintre ele poți renunța sau pe care dintre ele le poți recalcula în minus. În general, există tot soiul de pachete pe care firmele de telefonie mobilă, de exemplu, le compun în special pentru cei care le sunt clienți vechi.
3. Compară prețurile la produse și servicii, nu te arunca din prima să cumper pentru că s-ar putea să găsești în altă parte mai ieftin, vorba reclamei. Poți utiliza site-uri sau aplicații care compară prețurile la produse similare.
4. Stabilește obiective de economisire. Este mult mai ușor să economisești bani atunci când ai un obiectiv clar. Poți economisi pentru o călătorie, pentru un fond de urgență, pentru o investiție imobiliară sau pentru a-ți plăti datoriile mai repede.
5. Fii consecvent. Economisirea este un obicei care trebuie cultivat în timp. Fă din economisire o prioritate și încearcă să economisești o sumă fixă în fiecare lună, chiar și dacă este o sumă mică.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri