"Urmatorul pas in cadrul procesului de privatizare desfasurat dupa metoda negocierii pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile il reprezinta negocierea clauzelor contractuale", se arata intr-un comunicat al institutiei.

AVAS a scos la vanzare 62,82% din capitalul social al Electroputere Craiova, pe 20 februarie 2007. La termenul limita de depunere a ofertelor, cinci companii si-au exprimat interesul pentru privatizarea Electroputere Craiova: A5 Invest SRL Caransebes, Grup Feroviar Roman SA, Vienna International Holding SRL, Al Arrab Contracting Holding SRL, Peeker Atomic Energy System INC Lakewood Colorado.

Dupa analiza documentelor de participare, in procesul de privatizare au ramas trei ofertanti: A5 Invest Caransebes, Grup Feroviar Roman si Al Arrab Companz Ltd. Comisia de negociere a hotarat eliminarea celorlalti doi ofertanti pentru ca documentele de participare depuse de acestia nu au indeplinit conditiile prevazute prin dosarul de prezentare si de legislatia in vigoare din domeniul privatizarii.

Citeste si:

Pachetul de actiuni va fi vandut prin negociere, in cadrul careia ponderea pretului pachetului de actiuni sa fie de 20%. Criteriul principal in evaluarea ofertelor este nivelul investitiilor care se vor face, atat al celor sub forma de capital de lucru, cat si al celor vizand regruparea activitatilor in primul an de activitate.

Electroputere S.A. Craiova a fost fondata la 1 septembrie 1949 producand echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar. In 1990 s-a divizat in 7 societati comerciale, iar in 1994 acestea s-au reunit in actualul holding SC Electroputere SA.

In prezent, Electroputere S.A. Craiova are in componenta patru divizii de productie (Aparataj electric, Masini electrice rotative, Transformatoare de putere si Vehicule feroviare si urbane), o divizie de Servicii generale si fabricile: Scule, dispozitive, verificatoare, Piese turnate si forjate, precum si Reparatii si modernizari de masini unelte si instalatii tehnologice.