Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu este deranjat de termenul de 18 octombrie la care Curtea Constituţională urmează să discute sesizarea referitoare la proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament, conform Agerpres.

"E totuşi o lege destul de stufoasă. Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecătorii de la CCR. Pe mine în mod deosebit nu mă deranjează termenul de 18, pentru că marea majoritate a măsurilor oricum intră în vigoare de la 1 ianuarie. Aşa că, în acest moment, nu cred că acest termen de 18 e o problemă. (...) Nu vreau să grăbim lucrurile", a afirmat Ciolacu, pentru presă, la Universitatea Politehnica Bucureşti.

El a reiterat că şi-ar dori ca legea pensiilor să intre în vigoare de la 1 ianuarie. "Lucrăm deja. Deja ne-a dat Banca Mondială primul draft. A fost o discuţie tehnică între cei de la Ministerul Muncii şi Comisie, urmând să închidem legea, şi pe urmă să venim cu prima lectură. Eu îmi doresc foarte mult să intre în vigoare de la 1 ianuarie", a precizat premierul.

Potrivit acestuia, s-au primit şi opiniile Comisiei Europene privind pensiile speciale. "Au venit, au trimis care este părerea dânşilor şi, în acest moment, Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările la legea pensiilor în concordanţă cu decizia CCR", a explicat liderul PSD.

Întrebat când va da o ordonanţă referitoare la industria alimentară, Marcel Ciolacu a precizat că va fi programată mai întâi o întâlnire cu partenerii sociali. "După ce mă văd cu partenerii sociali. Cu o certitudine de sută la sută, când va fi introdus CASS-ul nu va pierde nimeni la salariu. Cred că asta e cel mai important", a transmis el.

În data de 26 septembrie, Guvernul și-a asumat oficial modificările fiscale prin care se urmărește reducerea deficitului bugetar, cele mai multe modificări riscând să afecteze mediul de afaceri din România, majoritatea fiind bazate pe „stoarcerea de bani” din mediul privat.

De asemenea, liderul PSD a declarat că nu s-a discutat despre liste comune cu PNL la alegerile din 2024 şi a adăugat că, în cursul zilei, va avea loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

"Nici n-am apucat să vorbim. Am vorbit mai mult în spaţiul public. Astăzi avem o şedinţă de coaliţie", a declarat Ciolacu, la Universitatea Politehnica Bucureşti, întrebat dacă mai este valabilă varianta unor liste comune PSD - PNL.

Sursa foto: Agerpres foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri