Românii care donează sânge contant, de cel puțțin 3 ori pe an, ar putea beneficia de reducerea impozitelor pe clădiri și terenuri, conform unui proiect de lege.

Decizia de a oferi sau nu această reducere va sta în mâna consiliilor locale. Acestea vor putea hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire din România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic.

Donarea de sânge are multiple avantaje: în primul rând pentru persoana care poate să primească o nouă șansă la viață, dar și pentru propria ta sănătate. Cu toate că este indicat ca tot mai multă lume să doneze sânge, există niște condiții înainte de donare. Mai jos vei găsi un ghid despre cum poți să donezi sânge, cu toți pașii și locațiile centrelor de transfuzie sanguină.

Donarea de sânge poate salva una sau mai multe vieți, dar are o serie de beneficii și pentru propria ta sănătate. Atunci când donezi sânge, celulele sangvine se regenerează, iar acest lucru menține sănătatea cardiovasculară, conform unui studiu efectuat de Centrul Medical al Universității Radboud, Olanda. Mai mult decât atât, atunci când donezi primești o zi liberă legală, reduceri la transportul în comun și tichete de masă.

Iată AICI un ghid detaliat cu pașii și condiție prin care să devi donator.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri