Piata constructiilor din Romania se confrunta in continuare cu lipsa fortei de munca, avand in prezent un deficit de circa 200.000-300.000 muncitori calificati, a declarat Ministrul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely.
"Ramura constructiilor din Romania are in continuare probleme legate de lipsa fortei de munca. Nu mai poti gasi oameni calificati chiar daca ar fi platiti cu salarii asemanatoare celor din Uniunea Europeana. Este o cursa a locurilor de munca, iar in prezent exista 200.000-300.000 de oameni care ar putea lucra in ramura constructiilor, dar pe care nu-i avem", a explicat, citat de NewsIn, Laszlo Borbely, la deschiderea expozitiilor internationale din domeniul constructiilor, CAMEX.

Acesta a adaugat ca Romania are in prezent cea mai mare dinamica din Europa pe segmentul constructiilor care a inregistrat o crestere de 30% in primul semestru al anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

"De doi ani de zile domeniul imobiliar si cel al constructiilor din Romania sunt cele mai atractive piete pentru investitorii straini. Anul trecut segmentul romanesc al constructiilor a inregistrat o crestere de circa 17-18%, ceea ce inseamna ca in Romania inca se construieste bine. Mai mult, activitatea in constructii are o pondere foarte importanta in produsul intern brut (PIB), de aproximativ 20%", a mai spus Borbely.

Expozitiile Internationale CAMEX cuprind doua expo-conferinte, Acoperisuri, Izolatii si Fatade, respectiv, Hale si Constructii Industriale si se desfasoara intre 12 si 16 septembrie, la complexul Prisma.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri