Ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Craiova, ca mai multi oameni de afaceri britanici si-au aratat interesul pentru modernizarea Aeroportului din Craiova, ca urmare a preluarii uzinei Daewoo de catre americanii de la Ford.

Robin Barnett a tinut sa sublinieze ca nu este o vizita diplomatica, ci una personala, transmite NewsIn. Acesta a discutat imporanta dezvoltarii din punct de vedere economic, nu numai a Craiovei, ci a intregii regiuni, mai ales dupa semnarea contractului cu compania americana Ford.

„Din acest motiv, mai multi oameni de afaceri britanici sunt dispusi sa investeasca in primul rand in aeroportul din Craiova. Totodata vreau sa precizez ca, pe langa aeroport, oamenii de afaceri britani sunt interesati de toata zona Olteniei, iar eu sunt convins ca, in urmatorii 5 ani, numarul locurilor de munca va creste cu 5-6.000“, a declarat Robin Barnett.

Totodata, primarul Craiovei, Antonie Solomon, s-a aratat incantat de faptul ca oamenii de afaceri britanici vad oprtunitati de investitii in regiunea Olteniei si in special la Craiova. „Era momentul sa vina si la noi investitori seriosi. Nu mai vreau sa avem de-a face cu investitori arabi de buzunar, care molfaie guma de mestecat“, a spus edilul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri