Acționarii Packeta Group, compania-mamă a grupului de logistică și tehnologie ceh Zásilkovna, din care face parte și Packeta România, au agreat vânzarea participației de 100% în Packeta Group către un consorțiu format din CVC Capital Partners și Emma Capital, cu susținere financiară de la R2G.

Tranzacția este supusă aprobării autorităților de reglementare relevante, și este așteptată să se concretizeze în prima jumătate a anului 2024. Termenii tranzacției nu au fost dezvăluiți. Grupul Packeta este profitabil de mult timp și are o cifră de afaceri de 7,25 miliarde de coroane cehești (CZK) în 2023 (303,5 milioane euro).

„Consider că noii investitori, care și-au demonstrat cunoștințele și experiența în sectorul livrărilor last-mile, vor ajuta Packeta Group să crească și mai mult și să îmbunătățească nivelul serviciilor oferite clienților noștri, cât și al satisfacției în muncă al angajaților noștri excelenți“, a declarat Simona Kijonková, fondatoarea Zásilkovna, CEO Packeta și reprezentantă a JSK Investments, cel mai mare acționar al Packeta Group.

Discuțiile privind această tranzacție au început în primăvară și au fost conduse de consilierii financiari CORPIN (reprezentând JSK Investments) și IMAP REDBAENK (reprezentând restul acționarilor). Consilierea juridică a inclus firmele HAVEL & PARTNERS (reprezentând JSK Investments), HLADKY.LEGAL și Axialis Legal (reprezentând restul acționarilor). Serviciile de Vendor Due Diligence au fost furnizate de CMS Cameron McKenna Nabaro Olswang, Ernst & Young și Boston Consulting Group.

Căutarea unui investitor potrivit pentru Packeta Group a avut loc pe tot parcursul anului 2023 și a generat un număr semnificativ de oferte din partea diferiților investitori financiari și strategici, cu un interes semnificativ din partea marilor grupuri internaționale.

Zásilkovna, subsidiară a Packeta, a fost înființată în 2010 de către Simona Kijonková. Până în prezent, compania s-a extins în șapte țări europene și are peste 2.000 de angajați. Packeta dispune de o rețea de peste 15.000 de puncte pick-up proprii, inclusiv 6.000 de automate Z-BOX.

Sursa foto: Packeta România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri