MEF: Institutiile pot accesa, in urmatorii cinci ani, peste 212 milioane euro

Programul Operational Asistenta Tehnica a fost lansat, oficial, vineri, si va permite institutiilor din sistemul de gestionare a instrumentelor structurale sa obtina aproximativ 212,8 milioane euro pentru finantarea proiectelor, anunta Ministerul Economiei si Finantelor (MEF).

"Programul urmareste sa contribuie la implementarea si absorbtia eficace, eficienta si transparenta a instrumentelor structurale si sa sprijine procesul de coordonare a acestor fonduri in Romania", precizeaza un comunicat al MEF.

Pot depune proiecte pentru a solicita finantare din acest program doar institutiile din sistemul de gestionare a Instrumentelor Structurale (Autoritati de Management, Organisme Intermediare, Autoritatea de Audit, Autoritatea de Certificare si Plata etc.). "Rezultatele obtinute prin implementarea sa se vor reflecta in capacitatea de absorbtie la nivel global a fondurilor si intr-o utilizare eficienta a interventiilor din instrumentele structurale", precizeaza Finantele.

Bugetul total alocat acestui program pentru perioada 2007-2013 este de aproximativ 212,8 mil. Euro, din care 170,24 mil. Euro sprijin comunitar (80%) si 42,56 mil. Euro (20%) surse publice. Axele prioritare si interventiile din cadrul programului vor fi co-finantate in intregime din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

Responsabilitatea implementarii programului revine Autoritatii de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Comisia Europeană aşteaptă un declin al economiei României de 6% în 2020
Setari Cookie-uri