Bugetul Metrorex a fost suplimentat cu 118 milioane lei, din care 61 milioane lei de la bugetul de stat si 57 milioane lei dintr-un credit extern de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI), a declarat directorul de comunicare al companiei, Mariana Petre.
"Compania a efectuat o analiza atenta a necesarului de fonduri care mai pot fi utilizate pana la finele anului (din cauza termenelor necesare derularii procedurilor de achizitie), solicitand sume care au fost aprobate prin rectificarea operata in luna iulie 2008" a spus directorul de comunicare Metrorex, Mariana Petre, citat de NewsIn.

La magistrala 4 Nicolae Grigorescu- Linia de Centura finalizarea lucrarilor pentru punerea in functiune pentru calatori este programata pentru finele trimestrului IV 2008. Fondurile aprobate suplimentar vor completa necesarul de finantare fiind utilizate pentru finalizarea, finisajelor, a instalatiilor electrice, instalatiile de automatizare a traficului, instalatii de curenti slabi (telefonie, detectie incendiu, TV, informare dinamica a calatorilor, sonorizare si taxare n.r.).

De asemenea, pentru tronsonul Gara de Nord-Laromet fondurile aprobate suplimentar vor completa necesarul pentru finalizarea lucrarilor de structura la statia Bazilescu si continuarea lucrarilor de subtraversare a apeductelor din zona pod Constanta, inclusiv refacerea si aducerea la starea initiala a zonei cuprinsa intre intersectia Calea Grivitei- Ion Mihalache si podul Constanta.

" Pentru 2008 sumele alocate de la bugetul de stat, vor fi utilizate si pentru tronsonul Drumul Taberei- Universitate continuarea elaborarii proiectelor, fiind necesara obtinerea avizelor, acordurilor si autorizatiilor, serviciile de consultata si pregatirea desfasurarii procedurilor de achizitii lucrari. Licitatia pentru executia lucarilor de structura ( tunele, galerii si statii n.r.) se va desfasura in trimestrul IV al anului in curs, a precizat Mariana Petre.

In plus, mai sunt si lucrarile de modernizare a instalatiilor electrice de joasa tensiune pe Magistrala 1 si 3 care sunt o componenta a Acordului incheiat cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru proiectul " Modernizarea metroului din Bucuresti- etapa III", fiind finalizate proiectele tehnice si documentatiile pentru derularea procedurilor de achizitie, prevazute a se desfasura in trimestrul III 2008, a subliniat directorul de comunicare Metrorex.

Ministerul Transporturilor a solicitat suplimentarea bugetului cu 600 de milioane de euro, banii urmand a fi destinati finantarii marilor lucrari de infrastructura rutiera si feroviara, a declarat la inceputul lunii iulie ministrul transporturilor Ludovic Orban. Totodata, acesta a declarat ca vor fi acordate suplimentari ale bugetului pentru trei lucrari la Metrorex, respectiv dezvoltarea tronsoanelor Nicolae Grigorescu - Soseaua de Centura, 1 mai - Laromet si Drumul Taberei - Universitate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri