Tariceanu: Executivul va creste fondurile pentru infrastructura la 6% din PIB

Premierul Tariceanu a anuntat ca Executivul intentioneaza sa creasca la 6% din PIB fondurile alocate pentru infrastructura si a solicitat sprijinul parlamentarilor pentru sustinerea acestui obiectiv.

"Inundatiile din ultimele saptamani ne-au aratat ca, daca vom continua politica pasilor marunti in inrfrastructura, riscam sa fim luati mereu pe nepregatite, mereu cu un pas in spate. Trebuie sa renuntam la politica pasilor marunti in ceea ce priveste investitiile in infrastructura", a declarat Tariceanu in discursul de prezentare a raportului privind efectele inundatiilor, informeaza NewsIn.

Premierul a mai precizat ca volumul investitiilor in ceea ce priveste indiguirile, regularizarile si consolidarea albiilor a fost de patru ori mai mare in intervalul 2005-2008 decat in intervalul 2002-2004.

Seful guvernului a facut totodata apel la parlamentari sa renunte la conflictele artificiale si sa dea dovada de solidaritate pentru inlaturarea efectelor inundatiilor, indiferent de apartenenta politica.

Romania a fost afectata de inundatii atat in 2005, in 2006, cat si in acest an. Inundatiile din acest an au afectat aproximativ 27.000 de oameni din sase judete.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri