Numarul autorizatiilor de construire pentru cladirile rezidentiale a ajuns in primele sapte luni ale anului 2008 la 35.233, in crestere cu 11,6% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, informeaza Institutul National de Statistica (INS).

Cele mai importante cresteri in primele sapte luni ale anului au fost inregistrate in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (+943 autorizatii), Bucuresti–Ilfov (+879 autorizatii), Nord-Vest (+627 autorizatii), Nord-Est (+522 autorizatii) si Centru (+511 autorizatii).

In regiunea de dezvoltare Vest s-a inregistrat o scadere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale, de 190 autorizatii.

Citeste si:

Datele statistice ale Institutului National de Statistica arata ca, in luna iulie 2008, 63% din autorizatiile eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale sunt pentru zona rurala (3.678), mentinandu-se trendul din luna precedenta, iar restul, 2.161 de autorizatii, pentu mediul urban.

Statistica indica faptul ca in doua din cele opt regiuni de dezvoltare
s-a inregistrat o usoara crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru cladiri rezidentiale. Aceasta tendinta s-a manifestat in regiunile de dezvoltare Vest si Bucuresti-Ilfov. In regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Centru, Sud-Muntenia, Sud-Est si Nord-Est s-au inregistrat scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale.

In luna iulie 2008 au fost eliberate cu 313 mai multe autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat cele din aceeasi luna a anului precedent. Cele mai importante cresteri au avut loc in regiunile de dezvoltare: Sud-Vest Oltenia (+96 autorizatii), Nord-Vest (+77 autorizatii), Sud-Est (+71 autorizatii) si Vest (+68 autorizatii). Scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Centru (-65 autorizatii) si Sud-Muntenia (-22 autorizatii).

Numarul de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale
a ajuns anul trecut, potrivit rapoartele statistice ale INS, la 56.618, in crestere cu 10,9% fata de 2006.

Cititi si Creditele, cel mai mare pas inapoi de dupa aderarea la UE