Astfel, industria bunurilor intermediare a inregistrat cresteri ale comenzilor noi de 32,3%, industria bunurilor de uz curent - de 29,1%, industria bunurilor de capital - de 25,4%, iar industria bunurilor de folosinta indelungata - de 12,5%.

In primele sapte luni din 2008, comenzile noi din industrie au crescut pe ansamblu cu 17,4%, cele mai mari cresteri fiind inregistrate in industria bunurilor de folosinta indelungata (+24,9%) si industria bunurilor intermediare (+23,6%).

Ritmuri mai mici de crestere in perioada ianuarie-iulie din 2008 au inregistrat industria bunurilor de capital, de 10,2% si cea a bunurilor de uz curent, de 9,6%.

Citeste si:

Fata de luna iunie, insa, comenzile noi din industrie au inregistrat in iulie o scadere de 2,2%, in conditiile in care toate marile grupe industriale au avut de suferit in aceasta perioada.

Cele mai importante scaderi ale comenzilor noi au fost in industria bunurilor de folosinta indelungata - de 13,4%, iar in industria bunurilor de capital comenzile s-au diminuat cu 3,6%, in industria bunurilor de uz curent - cu 2%, si in cea a bunurilor intermediare - cu 0,2%.

In luna iunie, ritmul anual de crestere a comenzilor noi din industrie atat pe piata interna, cat si pe cea externa, a fost de 27,8%.