Potrivit unui comunicat de presa trimis de MADR, sesiunea deschisa la Autoritatea de Management pentru PNDR, se va incheia pe 30 octombrie 2008.

Fondurile disponibile pentru „Sprijinul pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi” sunt de 98.857.420 de Euro, iar cele pentru „Incurajarea activitatilor turistice” se ridica la 108.844.555 de Euro.

Potrivit MADR, suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect in cadrul acestor masuri este de 200.000 Euro.
Depunerea proiectelor se va face la sediile Oficiilor Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, solicitantul urmand sa indeplineasca criteriile de conformitate si eligibilitate mentionate in Ghidul Solicitantului corespunzator fiecarei masuri.

Citeste si:

Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) a fost lansat in data de 3 martie 2008, prima sesiune pentru primirea proiectelor fiind finalizata in 28 martie, iar a doua la sfarsitul lunii aprilie. In aceste doua sesiuni, beneficiarii fondurilor UE de dezvoltare rurala au putut depune proiecte pentru trei masuri, respectiv pentru modernizarea fermelor, cresterea competitivitatii produselor agricole si pentru dezvoltarea satelor. Incepand cu luna mai, a fost lansata schema de ajutoare de stat.

PNDR stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013, in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Prin PNDR se vor derula, pana in 2013, proiecte cu finantare din fonduri europene de peste opt miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala.