"Consider ca este necesar un acord asupra prevederilor suplimentare - trecerea la nivel UE de la o reducere de 20% la 30% -, precum si asupra masurilor si mijloacelor tranzitorii necesare pentru intrarea in vigoare a unui asemenea acord", a precizat seful Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), care vrea sa solicite revizuirea tuturor angajamentelor stabilite pentru statele membre ale UE, potrivit NewsIn.

Uniunea si-a fixat trei obiective pentru 2020, raportat la 1990 - sa reduca cu 20% emisiile de gaze de sera, sa ridice la 20% din consum proportia de energie produsa din surse regenerabile si sa faca economii de energie de 20%.

Romania este unul dintre statele membre ale UE care a contribuit, in ultimii ani, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, asa cum este stipulat in Protocolul de la Kyoto.

Citeste si:

"Datorita reformelor structurale si actiunilor intreprinse in perioada 1990-2005, Romania a inregistrat o reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera de aproximativ 40%. Coroborat cu reduceri si ale altor state membre, s-a reusit micsorarea in 2005, la nivelul UE, cu 6% a emisiilor fata de 1990", a mai spus Korodi.

El a adaugat ca Romania si Ungaria vor semna, marti, o declaratie comuna privind "punctele sensibile legate de pachetul de schimbari climatice si energie".