Comisia Europeana va dubla de la 2% la 4% valoarea avansului pentru proiecte structurale in 2009, ceea ce va insemna o crestere de la 515 la 768 de milioane de euro pentru Romania, a declarat premierul Emil Boc, insa presedintele CE a subliniat nevoia de a imbunatati gestiunea fondurilor UE.
Accelerarea finantarilor UE in 2009, an marcat de criza economica, a fost unul dintre subiectele principale abordate de presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc in discutiile avute luni la Bruxelles cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, conform NewsIn.

Premierul a anuntat ca executivul european a decis sa majoreze avansul pe care il acorda pentru proiecte structurale - cum ar fi cele de infrastructrura - de la 2% la 4%.

"Pentru anul 2009, avansul ce trebuia sa-l primeasca Romania era de 515 milioane de euro, iar acum va fi de 768 de milioane de euro. De aceea si mecanismele interne pe care le-am pus la dispozitie vor fi tocmai pentru a fructifica aceasta capacitate de absorbtie a fondurilor comunitare".

Presedintele CE Jose Manuel Barroso a atras insa atentia ca Romania trebuie sa-si "imbunatateasca capacitatea de gestiune a fondurilor structurale", recomandand de asemenea simplificarea procedurilor interne in aprobarea acestor proiecte.

El a precizat ca a discutat cu delegatia romana modalitatile de iesire din criza, subliniind necesitatea de a "imbunatati alocarea fondurilor publice" si nevoia de "politici fiscale prudente" in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri