O noua criza a guvernului anti-criza Boc: Ministrul Dragnea isi da demisia

Ministrul de Interne Liviu Dragnea si-a anuntat demisia ieri seara. El a ales aceasta varianta pentru a evita tensiunile din Coalitie, potrivit propriilor declaratii.

Dragnea a mai spus ca resursele alocate sunt prea putine pentru a-si indeplini obiectivele asumate la preluarea functiei.

Totusi, Liviu Dragnea a demisionat de la MAI din cauza intarzierii numirii sefului DGIPI si a unui secretar de stat, neacceptate in PSD si PD-L, spun surse politice citate de NewsIn.

Potrivit acelorasi surse, PD-L nu ar fi fost de acord cu numirea lui Ionel Georgescu la DGIPI, in timp ce in PSD au fost discutii aprinse cu privire la numirea lui Mincu Silvestru ca secretar de stat.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, si liderul filialei Bucuresti, Marian Vanghelie, i-au cerut luni premierului Boc sa faca numirile de la MAI, iar acesta a spus ca intarzierea e cauzata de faptul ca nu a primit o lista completa cu toate propunerile, au declarat, luni, pentru NewsIn surse din partid.

Dragnea se arata "onorat" si "coplesit" de increderea care i s-a acordat, dupa investirea sa in functia de ministru al MAI. "Sunt deosebit de onorat fata de increderea pe care presedintele partidului si partidul in intregul sau mi-au acordat-o. Este o incredere care ma obliga, este coplesitoare, a fost o saptamana in care majoritatea colegilor mei din tara, presedinti de organizatii, primari, chiar si din celelalte partide mi-au cerut sa preiau aceasta responsabilitate", a spus el atunci , spunand ca a luat aceasta decizie "cu foarte mare greutate pentru ca in urma unor discutii foarte dese cu colegi si cetateni simpli".

Cat priveste obiectivele sale, Dragnea dorea siguranta pe strazi si in scoli si o descentralizare reala.

"Obiectivele mele principale se refera la siguranta copiilor in scoli, siguranta cetatenilor pe strada, descentralizarea adevarata si reala si o reforma profunda a administratiei ca ancora principala in reforma statului nostru", a conchis el.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri