Peste 1.600 de angajati din judetul Arad vor fi disponibilizati in perioada martie - mai, conform notificarilor facute de agentii economici catre Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM), peste 500 de muncitori fiind trecuti in somaj din aceasta luna.
Conform datelor prezentate de AJOFM Arad, cei mai multi disponibilizati vor proveni din sectorul automotive, din cel al fabricarii mobilei si din cel al fabricarii calculatoarelor, potrivit NewsIn.

„Pana la data de 16 martie, au fost notificate catre AJOFM Arad 1.601 de disponibilizari, care sunt programate pentru perioada martie - mai. Concedierile colective din domeniului auto reprezinta cel mai mare numar din totalul celor preconizate, la polul opus, cu cele mai putine concedieri, fiind sectorul comert, unde sunt preconizate trei concedieri“, a declarat, marti, Mihaela Jude, inspector comunicare in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad.

Conform notificarilor facute de agentii economici din judetul Arad, in perioada martie - mai, sunt prognozate 448 disponibilizari in industria auto, 260 in sectorul fabricarii mobilei, 230 din domeniul fabricarii calculatoarelor si peste 180 in sectorul constructiilor metalice si cladiri. De asemenea, au mai fost prognozate 111 disponibilizari in domeniul serviciilor combinate de ingrijire medicala si asistenta sociala, 91 in sectorul productiei si furnizarii energiei electrice, dar si in domeniiile prelucrarii incaltamintei, a lemnului, tabacariei, hoteluri si restaurante.

Potrivit datelor AJOFM, pentru luna martie sunt prognozate 516 din cele 1.601 disponibilizari, cele mai multe fiind in industria auto (218) si in sectorul fabricarii calculatoarelor (230).

Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Arad a anuntat ca, pentru a veni in sprijinul persoanelor care au ramas fara un loc de munca, se organizeaza cursuri de recalificare destinate acestora.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Angajatorii afectați primesc indemnizație de șomaj pentru 75% dintre angajați
Setari Cookie-uri