"Persoanele ale caror raporturi de munca sau de serviciu inceteaza dupa intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2009, vor beneficia de o prelungire cu trei luni a perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj", potrivit OUG adoptate de Guvern, informeaza un comunicat remis de Executiv, citat de NewsIn.

De asemenea, pentru somerii, care beneficiaza deja de indemnizatie de somaj, perioada de acordare se prelungeste cu 3 luni, de la data pana la care a fost stabilit dreptul respectiv.

Actul normativ mai prevede "scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate atat de angajatori cat si de salariatii care beneficiaza de indemnizatia de minim 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat - pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului - pentru o perioada de pana la trei luni".

Comunicatul mai precizeaza ca angajatorul si salariatii sunt scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale fara a fi afectata calitatea de asigurat a acestora.