Studiul a fost realizat in aprilie, la nivelul intregii tari, iar rezultatele au demonstrat ca majoritatea oamenilor stiu ce ar trebui sa faca in prezent pentru ca in viitor sa aiba o situatie materiala mai buna, dar nu actioneaza in concordanta.

Potrivit aceluiasi studiu, aproape jumatate (48,57%) dintre intervievati sustin ca ar fi ales sa investeasca sume mai mari, daca ar putea sa dea timpul inapoi cu 1-2 ani.

In acelasi timp, 52,5% dintre respondenti si-ar fi dorit sa fi fost suficient de inspirati pentru a investi in euro. Studiul mai arata ca 37,38% dintre respondenti cred ca daca ar fi economisit sau investit o suma de bani in urma cu 1-2 ani, ar fi avut o situatie financiara mai buna in prezent.

Aproape jumatate (49%) dintre persoanele chestionate ar fi economisit mai mult, iar 65,1% dintre respondenti considera ca pentru a avea un venit decent la pensie trebuie sa economiseasca constant sau sa investeasca o suma, chiar si mica, dar constant. In realitate, numarul celor care actioneaza in acest sens este foarte redus, se mentioneaza in comunicatul Aviva.

"Grija fata de cei dragi sau perioada de pensie sunt preocupari curente pentru orice roman si, desi studiul arata ca fiecare dintre noi este constient de aceste lucuri, adevaratul pericol este faptul ca oamenii nu actioneaza in conformitate cu aceste preocupari", a declarat directorul general al Aviva Romania, Shah Rouf.

Fata de cei 54,63% dintre romani care si-ar fi facut un plan de economisire daca ar fi anticipat criza, 11,11% ar fi incheiat o asigurare de viata pentru a-si proteja familia, iar 11,12% nu ar fi facut nici o investitie, mai arata studiul Aviva.

Grupul Aviva este prezent pe piata din Romania prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania (achizitionata pe 30 noiembrie 2007).