Ministrul Constantin Nita va propune anularea impozitului minim atunci cand se va discuta proiectia bugetara pentru anul 2010, numai in conditiile unor preformante economice si daca veniturile bugetare vor permite acest lucru.
"Am spus ca vom propune anularea impozitului minim daca vom avea performante economice si daca veniturile bugetare vor fi indestulatoare. Aceasta propunere o vom face cand se va discuta proiectia bugetara pentru anul 2010", a spus ministrul IMM, comertului si mediului de afaceri, citat de NewsIn.

Constantin Nita a declarat ca printre propunerile pe care ministerul le-ar mai putea face este aceea ca firmele cu o cifra de afacere mai mica de 50.000 de euro sa fie scutite de plata impozitului minim.

Ministrul a mai spus in maxim o luna se va finaliza proiectul de lege privind infiintarea unui fond de risc care va beneficia de un buget de 50 milioane de euro. Potrivit ministrului, acest fond va sustine intreprinderile care investesc in inovatie sau care doresc sa investesca in strainatate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
UE vrea să taxeze 70.000 de mari companii pentru acces pe piaţa unică
Setari Cookie-uri